Ero sivun ”Wikisitaatit:Kahvihuone” versioiden välillä

Wikisitaateista
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Linnea (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 188: Rivi 188:
== Tekijänoikeus / lausuntaoikeus, part deux ==
== Tekijänoikeus / lausuntaoikeus, part deux ==
Samasta (tärkeähköstä) aiheesta mitä on käsitelty [[Wikisitaatit:Kahvihuone#Tekijänoikeus / lausujanoikeus|ylempänä tällä sivulla]]: Pitäisiköhän pyytää koko hommasta lausunto [http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/tekijaenoikeusneuvosto/?lang=fi tekijänoikeusneuvostolta]? Kuitenkin WS on niin alkutekijöissään vielä, että nyt olisi hyvä saada selvyys koko projektin olemassaolon edellytyksistä. --[[Käyttäjä:Neofelis Nebulosa|<font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eo</font><font color="olive">fe</font><font color="olivedrab">lis</font> <font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eb</font><font color="olive">ul</font><font color="olivedrab">osa</font>]] [[Keskustelu käyttäjästä:Neofelis Nebulosa|<font color="olivedrab"><small>(моє обговорення)</small></font>]] 10. syyskuuta 2006 kello 13.52 (UTC)
Samasta (tärkeähköstä) aiheesta mitä on käsitelty [[Wikisitaatit:Kahvihuone#Tekijänoikeus / lausujanoikeus|ylempänä tällä sivulla]]: Pitäisiköhän pyytää koko hommasta lausunto [http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/tekijaenoikeusneuvosto/?lang=fi tekijänoikeusneuvostolta]? Kuitenkin WS on niin alkutekijöissään vielä, että nyt olisi hyvä saada selvyys koko projektin olemassaolon edellytyksistä. --[[Käyttäjä:Neofelis Nebulosa|<font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eo</font><font color="olive">fe</font><font color="olivedrab">lis</font> <font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eb</font><font color="olive">ul</font><font color="olivedrab">osa</font>]] [[Keskustelu käyttäjästä:Neofelis Nebulosa|<font color="olivedrab"><small>(моє обговорення)</small></font>]] 10. syyskuuta 2006 kello 13.52 (UTC)
:Asia ei taida kiinnostaa edes ylläpitäjiä. --[[Käyttäjä:Neofelis Nebulosa|<font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eo</font><font color="olive">fe</font><font color="olivedrab">lis</font> <font color="lightgreen">N</font><font color="mediumseagreen">eb</font><font color="olive">ul</font><font color="olivedrab">osa</font>]] [[Keskustelu käyttäjästä:Neofelis Nebulosa|<font color="olivedrab"><small>(моє обговорення)</small></font>]] 17. syyskuuta 2006 kello 11.12 (UTC)


==Wikin suomennokset==
==Wikin suomennokset==

Versio 17. syyskuuta 2006 kello 11.12

Kahvin nauttimista palestiinalaisessa kahvilassa

Tällä sivulla keskustellaan Wikisitaateista. Usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy täältä. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.

Ylläpitäjyys

Ilmoittaudun halukkaaksi ylläpitäjäksi Wikisitaattien puolelle. --Farside 08:04 syys 5, 2004 (UTC)

(tarkistin että Farside on Farside) Ylläpitäjyyden pitäisi ilmestyä hyvinkin pian, mikäli sopivat ihmiset ovat hereillä lukemassa metaa. -- TJ 19:12 syys 5, 2004 (UTC)

Hankkeen nimi

Eikös tämän hankkeen nimeksi äänestetty Wikisitaatit, eikä Wikisitaatti: Äänestystulokset. --128.214.200.103 26. tammikuuta 2005 kello 12:58 (UTC)

  • hum, näköjään. eri kirjoitusasuja on näkynyt eri yhteyksissä, pitänee korjata. typerämpi tuo kyllä on, mutta demokratiassa kansa saa sen mitä ansaitsee. --Emhoo 26. tammikuuta 2005 kello 15:45 (UTC)

Tekijänoikeus / lausujanoikeus

Heräsi tässä kysymys mikä on tekijänoikeus lainauksissa? Tällaisessa projektissa voisi ajatella kertyvän paljon toisista lähtesistä peräisin olevia tietoja (lainauksia). Miten näitä tietoja saa käyttää? Itse tein tässä sivua Suomalaisia palindromeja ja näitä on netti pullollaan. --Anssi 17. helmikuuta 2005 kello 17:21 (UTC)

Tarkoitat kai lainauksia joiden tekijänoikeus ei ole jo rauennut? Jukka Korpelalla on osio tästä aiheesta tekijänoikeusfakissaan:
"Sitaatin pituudelle ei ole asetettu mitään nimenomaista ala- eikä ylärajaa. --- Olennaista on, että siteeraaja on tekemässä omaa teostaan ja että sitaatilla on asiallinen yhteys teoksen sisältöön. Tällöin siteeraamisen tarkoituksena ei ole julkaista alkuperäistä teosta tai usean alkuperäisen teoksen kokoelmaa vaan lainata siitä (ehkä pitkiäkin) otteita esimerkiksi niiden arvostelemiseksi, omien käsitysten perustelemiseksi ja havainnollistamiseksi tai erilaisten käsitysten vertailemiseksi.
Tekijänoikeusneuvoston lausunnossa 1996:13 nimenomaisesti sanotaan: "Pelkistä sitaateista koostuva työ ei täytä laillisen siteerauksen edellytyksenä olevaa vetoamisfunktiota"."
Tämä panee kyllä ajattelemaan. Osa Wikisitaatin sivuista on nimittäin sellaisia, että niissä on vain kokoelma jonkin henkilön sitatteja ilman, että sivu yrittää olla mitään muuta. Tämä ei ole ihan Suomen lainsäädännön mukaista! Tai onhan tämä palvelin Yhdysvalloissa, mutta näiden tekstien olisi hyvä olla levitettävissä myös Suomessa. Tämän wikin toimintapolitiikka pitää siksi miettiä uudestaan. -Hapsiainen 23. maaliskuuta 2005 kello 14:09:53 (UTC)
Jos itse suomentaa sellaisesta teoksesta jonka tekijänoikeussuoja on rauennut, mitään ongelmaa ei ole. Ja onhan noita sitaattikirjoja julkaistu, minullakin on yksi. Tuskin sen kirjan tekijä on jokaiselta oikeudenhaltijalta kysynyt erikseen lupaa lainaukseen. Emhoo 23. maaliskuuta 2005 kello 15:40:15 (UTC)
Mutta kun täällä on esimerkiksi Satu Lapin ja Walter de Campin sitaatteja. Niiden tekijänoikeus ei ole tosiaankaan rauennut. -Hapsiainen 24. maaliskuuta 2005 kello 00:59:20 (UTC)
Artikkelissa olisi mainittava "hyvän tavan" mukaan tekijä ja mahdollisesti lähde. Lisäksi artikkelin alussa olisi oltava pieni pätkä esim. henkilöstä ja sen jälkeen voisi sijoittaa sitaatit. Esimerkiksi elokuva-artikkeleissa olisi mainittava sitaatti ja sen jälkeen lehti ja toimittaja --tämä tosin taitaa olla tavallista. Henkilö-artikkeleissa vastaavasti sitaattien haltia olisi kyseinen omistaja ja niitä saisi käyttää "hyvän tavan" mukaan, kunhan tekstin alussa olisi pieni info, mutta olisiko tarpeellista -tai pitäisikö ilmoittaa erikseen, että sitaatit omistaa kyseinen henkilö? Olenko mitenkään edes oikeilla jäljillä? --Anssi 24. maaliskuuta 2005 kello 13:57:50 (UTC)
Ei, ei se noin mene. Sitaatin tarkoitus ei ole korvata itse kirjoitettavaa tekstiä vaan esittää jotain, johon itse kirjoitettu teksti jossain mielessä vetoaa. Tuollainen esittelevä aloitusosa olisi liian lyhyt ja siksi vain nimellinen. Ehdotus tekijänoikeuspolitiikaksi: Wikisitaateissa saa julkaista vain sitaatteja, joiden
  • Tekijänoikeudet ovat rauenneet
  • Tekijä on antanut luvat millaiseen tahansa käyttöön
  • Tekijä on julkaissut tekstin GFDL-lisenssillä.
Tiedän, että tämä politiikka poistaisi enemmistön Wikisitaattien sisällöstä, mutta koska sitaatit menevät enimmäkseen Suomessa käytettäväksi ja kirjoittajatkin ovat enimmäkseen suomalaisia, meidän on syytä noudattaa Suomen tekijänoikeuslakeja. Ylläolevat säännöt eivät ole ristiriidassa Yhdysvaltain tekijänoikeuslakien kanssa. Englanninkielisesä Wikipediassa on enemmän sitaattteja, koska Yhdysvaltain tekijänoikeuslaki on tässä suhteessa Suomen lakeja löyhempi. -Hapsiainen 29. toukokuuta 2005 kello 15:25:24 (UTC)
Tämä olisi toimiva ratkaisu. Wikisitaattien sisältö tulisi kuitenkin pysymään pienenä ja kasvamaan melko hitaasti. Sitaatit vanhenavat siis 70 vuotta henkilön kuoleman jälkeen. Kaiken muun olisi itse henkilön luovutettava tälle projektille tai sen käyttöön. --Anssi 23. kesäkuuta 2005 kello 14:27:27 (UTC)
Wikisitaatit:Wikisitaatit ja tekijänoikeudet Wikisitaatithan on GFDL mukainen lisenssi eli onko tämä ristiriidassa vanhentuneelle materiaalille myönnetylle lisenssille onko sille mitään lisenssiä? Saako sitä käyttää miten huvittaa? --Anssi 23. kesäkuuta 2005 kello 20:38:52 (UTC)
Vielä yksi havainto. Yllämainittu lainsäädäntö koskee sitaatteja tekijänoikeudenalaisista teoksista. Se ei koske vaikka jonkun poliitikon sutkautuksia lehdistötilaisuudessa. Lehdistötilaisuus ei ole kirja, TV-sarjan käsikirjoitus tai muu taideteos. Ainakin Helsingin Sanomissa on palsta, johon on kerätty erinäisiä ihmisten sanomisia viikon varrelta. Eli tuollaisten sanomisten julkaiseminen täällä on varmaan hyvän tavan mukaista.
Tekijänoikeudeltaan vanhentunutta materiaalia saa sekoittaa GFDL-tekstiin. Tekijänoikeudeltaan vanhentunut materiaali ei nimittäin vaadi mitään sellaista, mitä ei GFDL:ssä ei vaadittaisi, joten sen julkaisu GFDL-materiaalien seassa ei riko materiaalin tekijän jäljellejääneitä oikeuksia. Klassikkosuoja on tosin olemassa, mutta en pidä Wikisitaatteja mitenkään vanhoja teoksia tärvelevänä. -Hapsiainen 4. elokuuta 2005 kello 18:43:24 (UTC)
Hyvä kysymys, itsekin mietin pääni puhki tämän saman aiheen parissa. Osoittautuu kuitenkin, että lainukset säilyttävät tekijänoikeutensa Wikiquotessa tai lainauskokoelmassa julkaisemisen jälkeenkin. Lainaukset eivät siis siirry GFDL-lisenssin alle. Näin ollen Wikisitaatit:Wikisitaatit ja tekijänoikeudet -sivun rajaamat käyttöohjeet ovat turhan jyrkät — ja aiheesta löytyvä tieto turhan vaikeasti saavutettavissa...
Lainaus englanninkielisen Wikiquoten tekijänoikeusohjeista:
"Any material produced specifically by editors of Wikiquote — which may include the selection and arrangement of quotes — is licensed under the GNU Free Documentation License. Most quotations are, by their nature, either from public domain sources or copyrighted sources, and are subject to their own licensing requirements (or lack thereof) aside from any imposed by Wikiquote."
Dilaudid 3. helmikuuta 2006 kello 00.26 (UTC)[vastaa]
Ongelmassa ei ole kyse siitä, siirtyykö aineisto jonkin lisenssin alle, vaan siitä, millaisia sitaatteja on sallittua laittaa Wikisitaatteihin. Ehdot ovat jyrkät, koska sitaatteja laittavat pääosin suomalaiset ja niitä varmaan käytetäänkin pääosin Suomessa. Siksi niitä koottaessa on toimittava sekä Yhdysvaltain että Suomen tekijänoikeuslain rajoissa. Englanninkielisessä lainauksessa esitellään Yhdysvaltain tekijänoikeuslakia. Yhdysvaltain tekijänoikeuslaki on sallivampi sitattien käyttäämisen suhteen. "Most quotations, because of their short size, are not copyright infringement because they fall under the "fair use" clause of U.S. copyright law."
Pohdin vielä yhtä asiaa. Nimittäin suomalaisissa lehdissä on palstoja, joissa on sitaatteja toisista lehdissä tai muuta viikon varrella sanottua. Sellainen on siis hyvän tavan mukaista. Mutta lehdet muodostuvat pääosin itse kirjoitetuista artikkeleista, joten lehdessä nuo sitaatit ovat vain sivuhuomautus. Wikisitaatit muodostuvat sitaateista, ne ovat sivuston tärkein anti. Siksi en usko, että tekjänoikeudeltaan rajattujen sitaatien käyttöä voidaan perustella Wikisitaatteissa lehtiin vedoten. -Hapsiainen 3. helmikuuta 2006 kello 00.54 (UTC)[vastaa]
Totta, kommenttini olisi paremmin kelvannut mainitsemani suomenkielisen ohjesivun keskustelun alle. Miten saisimme varmuuden siitä, onko Wikiquote luokiteltavissa "pelkistä sitaateista koostuvaksi työksi"? Auttaako asiaa se, että kyseessä on mm. Wikipedian oheisprojekti? Dilaudid 3. helmikuuta 2006 kello 02.23 (UTC)[vastaa]

Request for interlang

Hi, all of Finnish Wikiquote. I found "Finnish proverbs" on English Wikiquote. If you have it on your own project, please make interlang links between two. I couldn't find Finnish autotranslation ;-X Cheers, --Aphaia 22. maaliskuuta 2005 kello 23:52:45 (UTC)

Thanks for the notice, it's done now on both en.wiki and de.wiki. Emhoo 23. maaliskuuta 2005 kello 15:43:04 (UTC)
You're welcome and thank you for your links! --Aphaia 23. maaliskuuta 2005 kello 17:33:40 (UTC)

Poistettavat sivut

Nyt, kun tänne ilmestyi ensimmäinen niin kansainvälisesti kuin kansallisesti tuntemattoman henkilön sitaattisivu, niin olisi syytä laatia poistettavat sivut. -Hapsiainen 29. toukokuuta 2005 kello 15:25:24 (UTC)

Ja nyt olen sen tehnyt. Seuraavaksi on päätettävä, miten eri tyyppisten sivujen kanssa mentellään.

Olen jo tehnyt ehdotuksen tekijänoikeuspolitiikasta. Sitä rikkovat sivut pitäisi poistaa, ellei ole toisteita siitä, että ne noudattavat sitä. Niistä ei tarvitse äänestää, mutta todisteita sivujen luvista tai oikeuksista pitäisi myös odottaa jonkin aikaa. Ehdotan tuoksi ajanjaksoksi samoin kuin poistoänestyksen pituudeksi kahta viikkoa. Se on pitempi aika kuin suomenkielisessä wikipediassa, mutta täällä on myös vähemmän kävijöitä.

Mitä on sitten ilmeinen roska? Ainakin BRRT ja muu sisällöllisesti käsittämätön teksti kuulu siihen, ellei sen erikseen selitetä olevan sitaatti ja vieläpä merkittävä sitaatti. Muokkauskokeilut ovat samaa sarjaa. En pidä tätä kiistanalaisena asiana.

Pidän myös seuraavia asioita roskana:

  • Tekstit, joista puuttuvat sitaatit. Nämä pitää tosin voida kopioida Wikipediaan, Wikisanakirjaan tai muuhun Wikimedia-säätiön wikiin, jos ne sinne kelpaavat.
  • Sivu, jonka ainoa sisältö ovat linkit.
  • Varsinainen sitaattisivu, johon ei kirjoiteta sitaatteja, vaan hölistään vain asiaankuulumatonta.
  • Varsinainen keskustelusivu, jossa hölistään vain asiaankuulumatonta eikä ideoida parannuksia sitaattisivua varten.
  • Kopio Wikisanakirjan olemassaolevasta sivusta hölmölle nimelle. Kaikki kopiot on tosin tutkittava siltä varalta, että niissä olisi jotakin yhdistämisen arvoista materiaalia.

Poistoäänestyksessä arvioidaan ainakin sivun aiheen huomattavuus, luokkien järkevyys ja tarpeellisuus ja käyttäjäsivun liika tursuaminen tai asiattomuus. -Hapsiainen 29. toukokuuta 2005 kello 16:26:59 (UTC)

Korjattavaa

Kun uusi käyttäjä rekisteröityy ja samalla kirjautuu ensimmäisen kerran, niin muistathan virittää asetuksesi -kohta ei muodosta linkkiä. Siinä on tullut kaksi kaarisulkua hakasulkujen sijaan. -- Hartz 3. kesäkuuta 2005 kello 20:42:47 (UTC)

Etsi-sivun "voit luoda aiheesta sivun" -linkki ei toimi. Tämän tulisi toimia, jotta sivun luominen olisi helpompaa. --Hartz 21. elokuuta 2005 kello 07.58 (UTC)[vastaa]

"voit luoda aiheesta sivun" on näemmä korjattu. --Teme 24. elokuuta 2005 kello 23.53 (UTC)[vastaa]

Muokkaa-laatikon alle olisi hyvä saada samat toimintopainikkeet kuin Wikipediassa. --Teme 25. elokuuta 2005 kello 13.11 (UTC)[vastaa]

MediaWiki:Recentchangestextissä olisi korjaamisen varaa. Katso sen keskustelusivu. –Hartz 3. syyskuuta 2005 kello 07.54 (UTC)[vastaa]

Lainausmerkit

Kumpaa pidätte parempana, sitä että sitaatit laitetaan lainausmerkkeihin vai ei? Vertaa esim. Seneca ja Sokrates. Itse olen käyttänyt kumpaakin tapaa, mutta projekti on vielä nuori, joten tämä olisi helppo vakioida nyt. Tosin ainakaan englanninkielinen Wikiquote ei ole saanut tästä aikaan konsensusta. jni 16. kesäkuuta 2005 kello 08:13:47 (UTC)

Jonkinlainen yhtenäisyys olisi hyvä saada ja helpottaisi aineiston lisäämistä. Mielestäni lainaismerkit sitaatin ympärillä olisivat hyvät, jolloin edelleen sisennyksiä voisi käyttää [1]. Tekstin kallistusta ei välttämättä mielestäni tarvitse, mutta olen avoin kaikille mielipiteille. --Anssi 23. kesäkuuta 2005 kello 14:38:38 (UTC)
Lainausmerkit olisivat ihan hyvät juu, mutta laitetaan sitten oikeat lainausmerkit jooko :) –mikko (habla) 16. heinäkuuta 2005 kello 06:39:36 (UTC)

Mitenköhän tuohon vasempaan yläkulmaan saisi wikiquote-logon mikä löytyy muistakin vastaavista projekteista. --Teme 22. heinäkuuta 2005 kello 16:13:48 (UTC)

Logo laitettiin paikalleen 24. heinäkuuta 2005. --Hartz 21. elokuuta 2005 kello 20.21 (UTC)[vastaa]

Poistettavia sivuja

Poistettavissa sivuissa on pari artikkelia, jotka näyttävät siltä, että ovat jo poistopäätöksensä saaneet. Lisäksi mallineella Roskaa on merkitty pari sivua, jotka myös ovat selvästi poiston tarpeessa. --ZeiP 21. elokuuta 2005 kello 12.39 (UTC)[vastaa]

Viimeiset sanat

Miten olisi luokitus viimeiset sanat? Ei siis "kuuluisat" sellaiset vaan todelliset. -foxie

Etusivu, Muunkielisiä Wikisitaatteja

LT ... est > 100. Please, addit. to Etusivu. --Redagavimas 20. helmikuuta 2006 kello 18.13 (UTC)[vastaa]

Done. jni 3. maaliskuuta 2006 kello 17.37 (UTC)[vastaa]

Tynkä-mallinne

Omalle keskustelusivulleni oli ilmestynyt huomautus tynkä-mallinteen lisäämisestä. Onko niiden käyttöön jotain virallista kantaa. Jotenkin tynkä-mallinteen käyttäminen sitaattisivuilla ei tunnu kovin järkevältä. --Teme 3. toukokuuta 2006 kello 07.05 (UTC)[vastaa]

Miksei? Minusta se on hyvä varsinkin sitten kun sivuja alkaa olla enemmän kuin yksi ihminen pystyy hallitsemaan. Ainakin englanninkielisessä Wikiquotessa jotkut haluavat keskittyä lyhyiden sitaattisivujen laajentamiseen. Eihän se tietenkään vakavaa ole jos sitä ei käytä, joku muu voi lisätä sen tynkä-mallineen sinne jos katsoo tarpeelliseksi. jni 3. toukokuuta 2006 kello 07.34 (UTC)[vastaa]
Pitäisi määritellä, kuinka lyhyt tai pitkä artikkeli on tynkä. --Alfred Dengan 15. toukokuuta 2006 kello 06.39 (UTC)[vastaa]

Request

Hi, I am user meta:user:Walter. I respectfully request this community to consider my following request; I write a newsletter about what is going on in the Wikimedia projects in all languages. It is my hope that every community, like this one, has some people who read Wikizine. Then I can maybe receive some news from those readers about your project and in the other direction the can inform there community in your own language about the Wikimedia news possibly. I would like to ask this community to include on this page on the top and/or a relevant page a small banner for Wikizine.

If a banner is placed here on the correct page the change that someone here will think about Wikizine and report some local news will increase highly I suspect. Or that people will take a look and read the Wikimedia news. And maybe even share it locally. Here are the banners; meta:Wikizine/banners

My apologies that this is in English and the Wikizine is also in English. But there is not other way to do this. If there are questions please ask it here. I will be watching this page for two weeks from now frequently. Greetings, --Walter 20. heinäkuuta 2006 kello 14.25 (UTC)[vastaa]

Muokkauskielto

Muokkausesto IP:lle 85.214.39.150. Olen jo neljästi palauttanut oikeat sitaatit. Hän on tehnyt sitaatteihin omia tarkennuksiaan. Lisäksi hän on lisännyt ylimmäksi lähteettömiä sitaattejaan. --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 18.03 (UTC)[vastaa]

Viittisikö joku ylläpitäjä (jolta se käy rollbackin ansiosta helpommin) palauttaa kaikki Käyttäjä:Armas Lempiäinen-tunnuksen lisäämät huuhaasitaatit. Ne myönnettiin Wikipedian kahvihuoneessa keksityiksi, eikä sitä ole syytä epäillä. --ML 29. elokuuta 2006 kello 17.55 (UTC)[vastaa]

Heikki Tala

Haluaisin viimeinkin kuulla kunnon perusteet miksi Heikki Tala -sitaattikokoelman on oltava perustunut "keskeisille ajatuksille"? En ole tietoinen muista vastaavista, jos sellainen on niin katsotaan uudelleen. --Frank 31. elokuuta 2006 kello 00.08 (UTC) Käyttäjä:Alfred Dengan ei ota selvää mistä on kyse. --Frank 1. syyskuuta 2006 kello 18.03 (UTC)[vastaa]

Ei kai tänne sitaatteja ihan arpomalla valita, kai niiden valitsemiselle on jokin peruste? Valitaan sitaatteja, jotka kertovat jotain henkilöstä ja hänen ajatusmaailmastaan = keskeisiä ajatuksia. --Jaakko Sivonen 1. syyskuuta 2006 kello 20.47 (UTC)[vastaa]
Anneli Jäätteenmäen sitaatit ovat hänen ajatusmaailmaansa? --Frank 2. syyskuuta 2006 kello 05.06 (UTC)[vastaa]
Jos Jäätteenmäen sitaatit ovat mitä ovatkin, eivät ne luo sääntöä automaattisesti. Sinäkö se lisäsit sinne, siis vandalisoit artikkelia, niitä keskeisiä ajatuksia. Ne eivät vain olleet sitaatteja. Katso sanakirjasta, mikä on sitaatti. --Mez 2. syyskuuta 2006 kello 11.18 (UTC)[vastaa]
Talan sitaatit ovat sitaatteja. Niissä ei ole pelkästään keskeisiä ajatuksia, sivulla on myös ne kuuluisat "suomenruotsalaisuus..." sitaatit, minun tekemässäni versiossa alkuperäisessä muodossa. Sinun päällepakottamassasi versiossa on nimimerkki MaaritW:n muokkaamat sitaatit ja linkkisi menee Suomalaisuuden Liiton vastaisen nettiadressin sivulle. Haluat välttämättä käyttää sitä lähteenä, vaikka alkuperäinenkin olisi käytettävissä. Eikö jo palkästään se ole outoa. Alfred Dengan on nimenomaan hyvin jyvällä siitä mistä on kyse. Haluat vain jankuttamalla saada tahtosi läpi. Se mitä väen väkisin tarjoat on poliittiseen propagandaan pyrkivä Talan sanomisia väärentävä versio, se ei ole aito versio. Et ole vastannut selkeisiin argumetteihin Tala-sitaattien sivulla, lukuisista pyynnöistä huolimatta. Et ole antanut linkkiä yhteenkään alkuperäislähteeseen. Minä olen antanut linkit. Mistä tässä enää voi keskustella, kun alkuperäiset lausahdukset on linkein osoitettu. Miksi kenenkään pitäisi tukea versiotasi, jossa on Suomalaisuuden liitoa vastaan tehdyn nettiadressin pitäjän muokatut (adressissa joap lukee niin) sitaatit, siis epäaidot sitaatit. Etkö enää keksi muuta kuin pyrkiä lakkauttamaan koko Wikisitaatit, jos Talan aidot sitaatit jäävät voimaan? --Mez 2. syyskuuta 2006 kello 11.18 (UTC)[vastaa]

Uusin havainto: Frankin toinen lähde on provoilijoiden tekemä pilailusivu, siis se Suomalaisuuden Puolue -sivu. Ei tarvitse katsoa kuin hetki sitä sivua ja sen linkkejä, niin paljastuu helposti, että se on pelkkä vitsi koko sivu. Siis Frankin käyttämät lähteet ovat pilasivu ja puolueellinen nettiadressi, siinä kaikki. Pilasivun linkki: http://fepu.cjb.net/ Näillä lähteillä Frank tekisi Wikisitaateista pilailun jatkeen. Onpa Frankilla otsaa. --Mez 2. syyskuuta 2006 kello 21.12 (UTC)[vastaa]

Samoin perustein Suomalaisuuden liiton vieraskirja on pilailusivu. Adressiin ei tarvitse viitata, jos asia on siitä kiinni. --Frank 8. syyskuuta 2006 kello 10.48 (UTC)[vastaa]

Ylläpito

(Siirretty sivulle Wikisitaatit:Ylläpitäjät)

Pitääkö järjestää äänestys

Oli äänestys (Wikisitaatit:Poistettavat sivut/Palindromit), jossa äänestettiin olevian sivujen poistosta. Huomasin vasta äskettäin, että jäljelle kuitenkin jäi palindromiartikkeleja, joita ei ollut laitettu luokkiin. Voisiko ne poistaa suoraan? --Alfred Dengan 9. syyskuuta 2006 kello 09.11 (UTC)[vastaa]

Minusta voi. --Totuus 9. syyskuuta 2006 kello 10.00 (UTC)[vastaa]
Tuo meni minulta ohi, mikä niissä oli vikana? Näyttää tosin siltä ettei wikiquotessa edes ole sivuja näille, mitä ihmettelen. Eivätkö nimen omaan palindromit olisi hyvää aineistoa tänne? Tavallaanhan ne ainakin ovat sitaattimaisempia kuin sanonnat siinä mielessä että osa on jäljitettävissä tiettyyn keksijään/sanojaan. Engl. wikipediassa kaikenkieliset palindromit on koottu yhdelle sivulle (w:en:Palindromic_phrases). --Neofelis Nebulosa 10. syyskuuta 2006 kello 09.09 (UTC)[vastaa]
Katsottiin, ettei esim. punjabinkielisistä translitteroimattomista kirjainyhdistelmistä ole mitään hyötyä suomenkielisen Wikisitaattien käyttäjille. Samalla päätettiin poistaa kaikki palindromiluokan artikkelit suomenkielisiä lukuun ottamatta. --Alfred Dengan 10. syyskuuta 2006 kello 12.48 (UTC)[vastaa]

Tekijänoikeus / lausuntaoikeus, part deux

Samasta (tärkeähköstä) aiheesta mitä on käsitelty ylempänä tällä sivulla: Pitäisiköhän pyytää koko hommasta lausunto tekijänoikeusneuvostolta? Kuitenkin WS on niin alkutekijöissään vielä, että nyt olisi hyvä saada selvyys koko projektin olemassaolon edellytyksistä. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 10. syyskuuta 2006 kello 13.52 (UTC)[vastaa]

Asia ei taida kiinnostaa edes ylläpitäjiä. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 17. syyskuuta 2006 kello 11.12 (UTC)[vastaa]

Wikin suomennokset

Kuka pystyisi muokkaamaan tätä mediawikiä, sillä olisi kiva esimerkiksi oikealla yläpalkissa oletusteemalla näkymä my preferences suomentaa sekä muokkaukset muuttaa > omat muokkaukset. --Tekno 10. syyskuuta 2006 kello 15.26 (UTC)[vastaa]

Hoidetaan. – linnea (puhe) 10. syyskuuta 2006 kello 15.50 (UTC)[vastaa]