Ero sivun ”Wikisitaatit:Mitä Wikisitaatit ei ole?” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikisitaateissa on rajoituksia. Wikisitaatit ei ole:
(Wikisitaatit ei korvaa muita Wikimedian projekteja)
(Wikisitaateissa on rajoituksia. Wikisitaatit ei ole:)
* Uutiskokoelma. Uutisista voi kirjoittaa aiheeseen liittyviä sitaatteja. Varsinaisille uutisartikkeleille sopiva paikka on [[n:Etusivu|Wikiuutiset]].
* Wikisitaatit ei ole kokoelma julkisia dokumentteja, kuten lähdekoodi, alkuperäiset historialliset dokumentit, historialliset puheet, kirjeet, lait tai julkiset kokonaiset kirjat ja runot. Kuuluisat historialliset puheet voi liittää [[s:Etusivu|Wikiaineistoon]]. Merkittävät julkiset kirjat voi liittää Wikiaineistoon tai Wikikirjoihin. Kuvat ja muun media-aineiston voi liittää [[Commons:Etusivu|Wikimedia Commonsiin]].
 
== Wikisitaatit ei ole ==
Wikisitaateissa on rajoituksia. Wikisitaatit ei ole:
* Henkilökohtainen nettisivu: Wikisitaatit ei ole Myspace tai Facebook. Kirjautuneet käyttäjät voivat luoda käyttäjäsivun itsestään Wikisitaateissa, mutta sitä ei tulisi käyttää Wikisitaatteihin liittymättömien aiheiden listaukseen, kuten omat tiedostot. Katso myös [[Wikisitaatit:Käyttäjäsivu]].
* Linkkikokoelma: Artikkelit ovat kokoelma sitaatteja, ei linkkejä. Sivuja ei tulisi luoda vain suosikkilinkkien, puhelinnumeroiden, tai muun vastaavan tiedon listaukseen.
* Keskustelupalsta: Käyttäjät voivat lähettää viestejä toisilleen käyttäjien omilla keskustelusivuilla. Aiheiden keskustelusivut on varattu aiheesta keskusteluun.
* Nettiblogien kokoelma: Wikisitaatit ei ole kokoelma eri nettiblogen päiväkirjamerkinnöistä. Käyttäjäsivua ei tulisi käyttää nettiblogin ylläpitoon.
* Lähdesuojatun materiaalin julkaisuun: Wikisitaatteihin ei saa lisätä lähdesuojattua materiaalia suojausta loukaten. Katso [[WS:COPY|Tekijänoikeudet]]
* Kokoelma mainoksia: Vaikka Wikisitaateissa voi olla yksittäisiä mainossloganeja, Wikisitaatit ei ole kaupallinen tai henkilökohtainen mainospaikka. Wikisitaatit ei salli varsinaista mainostamista (spam). Käyttäjä, joka varoituksen jälkeen toistuvasti liittää linkkejä kaupallisiin nettisivuihin tai henkilökohtaiseen nettisivuun, voidaan estää Wikisitaateissa.
* Wikisitaatit ei ennusta tulevaisuutta: Wikisitaatit varmistaa sitaattien tarkkuuden [[WS:LL|luotettavilla lähteillä]]. Julkaisemattomat teokset eivät ole vielä saatavilla [[WS:TARK|tarkistamista]] varten. Siten ne eivät ole hyväksyttäviä ilman luotettavaa niihin viittavaa julkaisua.
 
== Katso myös ==
* Mitä Wikisitaatit on:
** [[Wikisitaatit:Tietoja]]
** [[Wikisitaatit:Tervetuloa Wikisitaatteihin]]
** [[Wikisitaatit:OhjeTietoja]]
** [[Wikisitaatit:TietojaOhje]]
* [[W:Wikipedia:Mitä Wikipedia ei ole]]
 
2 739

muokkausta

Navigointivalikko