Ero sivun ”Margaret Thatcher” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
38 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Margaret Thatcher''' (13. lokakuuta 1925 - 8. huhtikuuta 2013) oli brittiläinen [[poliitikko]]. Hän oli [[maa]]nsa ensimmäinen naispääministeri (1979–1990) ja konservatiivipuolueen puheenjohtaja.
 
== Euroopan unioniunion ==
 
* "Emme pyydä EY:ltä tai muiltakaan [[raha]]a. Me vain haluamme omat rahamme takaisin."
**Fontainebleaun EY-huippukokouksessa ([[EU]]:n edeltäjä), 1984
 
* "Thatcher katsoo, että luonnosteltu valtioyhtymä on utopistisempi kuin Baabelin tornin rakentamisen aikainen. "Silloin rakennusmiehet ainakin puhuivat samaa kieltä aloittaessaan työt!" Margaret Thatcherin suorittama EU:n vertaaminen Baabelin torniin on kiintoisa. (PETO VAI PELASTAJA?, [[Thoralf Gilbrant|THORALF GILBRANT]], EU, peto vai pelastaja? - Euroopan unioni politiikassa ja profetiassa, RV-KIRJAT, Vantaa, Toinen painos, https archive.org/stream/EuPetoVaiPelastaja/EuPetoVaiPelastaja_djvu.txt)
 
 
== LausahduksiaSitaatteja ==
* "Tehtäväni on estää Britanniaa muuttumasta punaiseksi." (Lausunto, 3.11.1977)
 
* [[Puhe]], 1976: "Venäläiset ovat nopeasti saavuttamassa keinot tulla [[maailma]]n [[voima]]kkaimmaksi suurvallaksi mitä koskaan on ollut. Neuvostoliiton politbyroon ei tarvitse huolehtia kansansuosion vaihteluista. Heille [[ase]]et on [[leipä]]ä tärkeämpiä, kun meille taas melkein kaikki muu on tärkeämpää kuin aseet."
** Vastauksena Neuvostoliiton puolustusministeriön sanomalehti Krasnaya Zvezdalle (Punainen Tähti), joka nimitti Thatcheriä "Iron Ladyksi" (Rautarouva), josta nimityksestä hän itse piti.<ref>margaretthatcher.org/speeches/displaydocument.asp?docid=102939</ref>
 
* "Kaikki yritykset tuhota [[demokratia]] terrorismilla tulevat epäonnistumaan."
[[Luokka:Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerit]]
[[Luokka:Brittiläiset poliitikot]]
[[Luokka:2000-luvulla kuolleet]]
28 778

muokkausta

Navigointivalikko