Ero sivun ”Mona Sahlin” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 467 merkkiä poistettu ,  8 vuotta sitten
Kumottu muokkaus 48697, jonka teki Watti (keskustelu)
(Vierailemallani Chilen tutkimusasemalla Etelämantereen niemimaalla sen lämpötila on noussut kuusi kertaa nopeammin kuin maailmanlaajuinen lämpeneminen. Kolmasosa (oikeistohallituksen) vähennystavoitteesta ei tapahdu Ruotsissa vaan ulkomailla)
(Kumottu muokkaus 48697, jonka teki Watti (keskustelu))
*"Teillä on kulttuuri, identiteetti, historia ja jotain, mikä yhdistää kansanne. Meillä ruotsalaisilla ei ole kuin juhannus ja jotain muita yhtä tyhmiä asioita."
**Mona Sahlin puheessaan turkkilaiselle nuorisojärjestölle Euroturkille maaliskuussa 2002.
 
=== Ympäristöasiat ===
[[Arktis|Etelämantereesta]]: (Etelämantereeseen) mahtuu 90 % maailman jäästä ja 70 % maailman makesta vedestä. Vierailemallani Chilen tutkimusasemalla Etelämantereen niemimaalla sen lämpötila on noussut kuusi kertaa nopeammin kuin maailmanlaajuinen lämpeneminen. Jää sulaa hiljaa ja lohkeaa kokonaisina paloina. Sosiaalidemokraattien tavoite on, että Ruotsi on vapaa fossiilisesta energiasta vuonna 2050. Jotta se olisi mahdollista on päästöjä vähennettävä 40 % vuoteen 2020 mennessä verrattuna päästöihimme vuonna 1990. Tarvitsemme yrityksiä, jotka kokevat sen kansainvälisenä kilpailukeinona. (Ruotsin oikeisto-) Hallituksen ilamstopolitiikka perustuu 40 % päästöjen leikkaustavoitteeseen. Kun asiaa tutkii lähemmin, havaitsee että hallitus itse asiassa sanoo jotain aivan muuta. Kolmasosa vähennystavoitteesta ei tapahdu Ruotsissa vaan ulkomailla esimerkiksi muissa EU-maissa. Tavoitteesta jää jäljelle noin 27 % joka pääosin koostuu päätöksistä, jotka tehtiin edellisen hallituksen aikana. ''Av Antarktis: De rymmer 90 procent av alla värdens is och 70 procent av värdens färskvatten. På den antarktiska halvön, på den chilenska forskningsbas jag besökte, har temperaturen stigit sex gånger mer än den globala uppvärmningen gör. I all tysthet smälter isen och lossnar i hela sjok.''<ref>Mona Sahlin: Möjligheternas land, Min vision för Sverige, Norstedts 2010, page 176-178</ref>
 
==Lähteet==
257

muokkausta

Navigointivalikko