Wikisitaatit:Kahvihuone

Kohteesta Wikisitaatit
Loikkaa: valikkoon, hakuun
File-manager.png

Kahvihuoneen arkistot:

  1. Vuosina 2004–2006
  2. Vuosina 2007–2010
  3. Vuosina 2011–2013
  4. Vuosina 2014–2015

Kahvin nauttimista palestiinalaisessa kahvilassa
  • fi: Tällä sivulla keskustellaan Wikisitaateista. Usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy täältä. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.
  • en: This is the community discussion page.

    Requests for the bot flag should be made on this page. This wiki uses the standard bot policy, and allows global bots and automatic approval of certain types of bots. Other bots should apply below, and then request access from a steward if there is no objection.Lisää uusi aiheVisualEditor News #5—2015[muokkaa]

Elitre (WMF), 30. lokakuuta 2015 kello 18.18 (UTC)

Työ yhteisön yhteydenpitäjänä[muokkaa]

Tiimini on palkkaamassa uutta yhteisön yhteydenpitäjää (community liaison) työskentelemään Discovery-tiimin ja yhteisöjemme kanssa. Tiimikaverini asuvat kuudessa eri maassa, ja meidän pitää keskustella Wikimedia-käyttäjien kanssa pitkin maailmaa. Ihanteellinen ehdokas on kokenut Wikimedisti, joka osaa puhua englantia ja kirjoittaa vähintään yhdellä muulla kielellä. Jos olet kiinnostunut, lue miten hakea ja lähetä hakemuksesi niin pian kuin mahdollista. Haastattelut alkavat nyt. Jaa tämä tieto muiden yhteisön jäsenten kanssa, jotka saattavat olla kiinnostuneita. Kiitos! Whatamidoing (WMF) (keskustelu) 5. marraskuuta 2015 kello 20.08 (UTC)

Community Wishlist Survey[muokkaa]

Community Tech Team via MediaWiki message delivery (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 21.58 (UTC)

Wikimania 2016 scholarships ambassadors needed[muokkaa]

Hello! Wikimania 2016 scholarships will soon be open; by the end of the week we'll form the committee and we need your help, see Scholarship committee for details.

If you want to carefully review nearly a thousand applications in January, you might be a perfect committee member. Otherwise, you can volunteer as "ambassador": you will observe all the committee activities, ensure that people from your language or project manage to apply for a scholarship, translate scholarship applications written in your language to English and so on. Ambassadors are allowed to ask for a scholarship, unlike committee members.

Wikimania 2016 scholarships subteam 10. marraskuuta 2015 kello 10.48 (UTC)

Pxos väliaikaiseksi ylläpitäjäksi?[muokkaa]

Haluaisin väliaikaiset ylläpitäjän oikeudet itselleni. Aikomukseni olisi päivittää järjestelmäviestejä, mahdollisesti yhdistää sivuhistorioita ja poistaa ylimääräisiä ja vanhentuneita asioita. Tällainen tekninen pannuhuoneen siivous ei tunnu kiinnostavan täällä nyt olevia ylläpitäjiä ollenkaan eikä se varmaan kiinnosta MiPeäkään. Ylivalvojat voivat tehdä päätöksen asiasta, kun paikallinen yhteisö on saanut asiasta tiedon. Toivon tietysti, että tähän tulisi myös joitain kommentteja. Ajatus olisi pitää oikeudet kolmen kuukauden ajan, koska olin Wikisanakirjassa väliaikaisena ylläpitäjänä kolme kuukautta, mikä vaikuttaa riittävältä ajalta. Vapaaehtoistyössä inspiraatio siivoukseen vaatii usein pitemmän ajan kuin viikon tai kaksi. Käytännössä voisin tehdä kaikenlaisia ylläpitotoimia samoin valtuuksin kuin vakinaisetkin ylläpitäjät, koska valtuuksien rajoittaminen ei tunnu mielekkäältä näin hiljaisessa projektissa. Kun työ on ohi, oikeudet poistuvat aikanaan. Olen nyt vakinainen ylläpitäjä sekä suomenkielisessä Wikipediassa että Wikiaineistossa. --Pxos (keskustelu) 17. marraskuuta 2015 kello 18.06 (UTC)

Lisäys: Marraskuun lopussa 2015 on myös käynnissä äänestys MiPe:n ylläpito-oikeuksista, joka on yllä olevasta erillinen asia. MiPeä on ehdotettu vakinaiseksi ylläpitäjäksi tänne. --Pxos (keskustelu) 17. marraskuuta 2015 kello 18.18 (UTC)

En vastusta ehdotusta. Pxos saa minun puolestani siivota järjestelmäviestejä niin paljon kuin haluaa, tietenkin siinä mitassa, kun on järkevää. Jos minut valitaan ylläpitäjäksi osallistun tietenkin muuhun siivoamiseen, mutta järjestelmäviestit ym. enemmän tekniset jutut jätän suosiolla kokeneimmille. --MiPe (keskustelu) 18. marraskuuta 2015 kello 08.31 (UTC)

Lisäys 2: Eilen (17.11.2015) poistui kahdelta ylläpitäjältä oikeudet passiivisuuden vuoksi (Janne ja Str4nd), joten tällä hetkellä täällä on enää kaksi ylläpitäjää (Otrfan ja TJ), jotka lokien mukaan ovat myös passiivisia. Heidänkin oikeutensa olisi käytännön mukaan pitänyt poistaa, mutta en tehnyt pyyntöä heitä koskien, jottei Wikisitaatit jäisi kokonaan ilman ylläpitäjiä. Jos MiPe valitaan vakinaiseksi joulukuun alusta alkaen ja jos yhteisö suostuu minun valitsemiseeni väliaikaiseksi ylläpitäjäksi, täällä on sitten muutaman kuukauden ajan jälleen neljä ylläpitäjää, joista kaksi on uutta ja nähdäkseni innostunutta siivoamaan paikkoja. --Pxos (keskustelu) 18. marraskuuta 2015 kello 13.15 (UTC)

Kannatus. --Thi (keskustelu) 19. marraskuuta 2015 kello 10.21 (UTC)
Tarkistettu tunnuksen taustat ja lisätty ylläpito-oikeudet. MiPelle sitten äänestyksen päätyttyä. --TJ (keskustelu) 21. marraskuuta 2015 kello 08.49 (UTC)
Kiitos yhteisölle ja byrokraatille luottamuksesta. Ilmoitan Meta-wikiin oikeuksien saannista ja siitä, että ne ovat voimassa seuraavien kolmen kuukauden ajan (21. helmikuuta 2016 saakka). --Pxos (keskustelu) 21. marraskuuta 2015 kello 12.22 (UTC)

Harassment consultation[muokkaa]

Please help translate to your language

The Community Advocacy team the Wikimedia Foundation has opened a consultation on the topic of harassment on Meta. The consultation period is intended to run for one month from today, November 16, and end on December 17. Please share your thoughts there on harassment-related issues facing our communities and potential solutions. (Note: this consultation is not intended to evaluate specific cases of harassment, but rather to discuss the problem of harassment itself.)

Regards, Community Advocacy, Wikimedia Foundation

Kommentin jätti MediaWiki message delivery (keskustelu – muokkaukset) 17. marraskuuta 2015 kello 23.43‎ (EET).

Termin "roskaa" poisto käytöstä[muokkaa]

Ehdotan, että myös tässä projektissa poistetaan käytöstä halventava ja vanhentunut termi "roskaa" ja korvataan se termeillä "pikapoisto", "välittömästi poistettava" tms. Muutos on tehty Wikipediassa vuonna 2013 ja samoin Wikiaineistossa. Termi on keksitty suomenkielisessä Wikipediassa vuonna 2005, ja se on levinnyt sieltä muihin projekteihin. Se on arvottava, alentuva ja haitallinen, eikä lopulta kerro mitään järkevää poistosyyn todellisesta luonteesta. Toteutan muutoksen, jos sitä ei vastusteta. --Pxos (keskustelu) 21. marraskuuta 2015 kello 15.00 (UTC)

Tätä ei ole vastustettu, joten toteutan muutoksen. Roskaa-termi muuttuu pikapoistoksi myös täällä. --Pxos (keskustelu) 30. marraskuuta 2015 kello 23.37 (UTC)

Samalla pitäisi oikeastaan muuttaa käsite poistettavat sivut muotoon "poistoäänestykset" samoin kuin Wikipediassa, jotta erottuu äänestämällä tehdyt poistot ja pikapoistot toisistaan. Jos tätä muutosta ei vastusteta, toteutetaan sekin samalla. --Pxos (keskustelu) 1. joulukuuta 2015 kello 20.55 (UTC)

Myös koko poistokäytäntöä sivulla Wikisitaatit:Poistokäytäntö pitäisi päivittää ja katsoa, onko siihen vuonna 2012 tehdyt muutokset syytä säilyttää tai poistaa. Tästä pitäisi käydä oma keskustelunsa, joka ei varsinaisesti liity noihin aiemmin mainittuihin nimenmuutoksiin, mutta kirjoitan tämän silti tiedoksi tähän osioon. --Pxos (keskustelu) 1. joulukuuta 2015 kello 21.00 (UTC)

Koska mitään vastustusta ei tähän ole tullut yli kolmeen viikkoon, voin ryhtyä puuhiin vähitellen. Urakka on suuri, mutta toivottavasti lopputulos on jotenkin järkevä. --Pxos (keskustelu) 12. joulukuuta 2015 kello 19.44 (UTC)

Your input requested on the proposed #FreeBassel banner campaign[muokkaa]

This is a message regarding the proposed 2015 Free Bassel banner. Translations are available.

Hi everyone,

This is to inform all Wikimedia contributors that a straw poll seeking your involvement has just been started on Meta-Wiki.

As some of your might be aware, a small group of Wikimedia volunteers have proposed a banner campaign informing Wikipedia readers about the urgent situation of our fellow Wikipedian, open source software developer and Creative Commons activist, Bassel Khartabil. An exemplary banner and an explanatory page have now been prepared, and translated into about half a dozen languages by volunteer translators.

We are seeking your involvement to decide if the global Wikimedia community approves starting a banner campaign asking Wikipedia readers to call on the Syrian government to release Bassel from prison. We understand that a campaign like this would be unprecedented in Wikipedia's history, which is why we're seeking the widest possible consensus among the community.

Given Bassel's urgent situation and the resulting tight schedule, we ask everyone to get involved with the poll and the discussion to the widest possible extent, and to promote it among your communities as soon as possible.

(Apologies for writing in English; please kindly translate this message into your own language.)

Thank you for your participation!

Posted by the MediaWiki message delivery 21:47, 25 November 2015 (UTC) • TranslateGet help

Community Wishlist Survey[muokkaa]

MediaWiki message delivery (keskustelu) 1. joulukuuta 2015 kello 14.38 (UTC)

Get involved in Wikipedia 15![muokkaa]

This is a message from the Wikimedia Foundation. Translations are available.

International-Space-Station wordmark blue.svg

As many of you know, January 15 is Wikipedia’s 15th Birthday!

People around the world are getting involved in the celebration and have started adding their events on Meta Page. While we are celebrating Wikipedia's birthday, we hope that all projects and affiliates will be able to utilize this celebration to raise awareness of our community's efforts.

Haven’t started planning? Don’t worry, there’s lots of ways to get involved. Here are some ideas:

Everything is linked on the Wikipedia 15 Meta page. You’ll find a set of ten data visualization works that you can show at your events, and a list of all the Wikipedia 15 logos that community members have already designed.

If you have any questions, please contact Zachary McCune or Joe Sutherland.

Thanks and Happy nearly Wikipedia 15!
-The Wikimedia Foundation Communications team

Posted by the MediaWiki message delivery, 18. joulukuuta 2015 kello 20.58 (UTC) • Please help translate to your languageOhje

VisualEditor News #6—2015[muokkaa]

Elitre (WMF), 25. joulukuuta 2015 kello 00.07 (UTC)

Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon![muokkaa]

Please help translate to your language

A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:

Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (keskustelu) 5. tammikuuta 2016 kello 01.49 (UTC)

2016 WMF Strategy consultation[muokkaa]

Please help translate to your language

Hello, all.

The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)

Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.

Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)

If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.

I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (keskustelu) 18. tammikuuta 2016 kello 19.06 (UTC)