Wikisitaatit:Ylläpitäjät

Kohteesta Wikisitaatit
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Admin mop.PNG

Wikisitaattien ylläpitäjät ovat käyttäjiä, joilla on valtuudet poistaa ja suojata artikkeleita, palauttaa poistettuja sivuja, muokata järjestelmäviestejä sekä estää häiriköiviä käyttäjiä muokkaamasta artikkeleita.

Yhteisö myöntää ylläpitäjän muokkausoikeudet ehdotuksen ja äänestyksen kautta. Oikeudet myönnetään määräämättömäksi ajaksi.

Yhteisö yleensä kannattaa ehdokkaita, joilla se katsoo olevan riittävästi kokemusta Wikisitaattien käytännöistä ja toiminnasta ja joka on osoittanut luotettavuutensa yhteisölle. Ylläpitäjäoikeudet ovat tekninen työkalu ja antavat oikeuden käyttää ylläpitäjille varattuja toimintoja käytäntöjen mukaisesti.

Suomenkielisissä Wikisitaateissa on tällä hetkellä 3 ylläpitäjää.

Ylläpitäjyyden päättyminen

Ylläpito-oikeudet poistetaan, kun ylläpitäjän edellisestä muokkauksesta (lokimerkinnät mukaan lukien) Wikisitaateissa on kulunut yli vuosi. Ylläpitäjän oikeudet voidaan poistaa myös ylläpitäjän omasta pyynnöstä.

Katso myös: Hyväksytty ehdotus Wikisitaattien ylläpitäjien inaktiivisuuskäytännöksi

Ylläpitäjien käytäntöjä ja ohjeita

Paikallisia käytäntöjä ja ohjeita ei ole vielä kirjoitettu tänne, mutta yleensä on otettu mallia Wikipedian käytännöistä siltä osin, kun ne soveltuvat Wikisitaatteihin.

Ylläpitäjät

Nykyiset ylläpitäjät

Wikisitaateissa ylläpitäjinä ovat seuraavat 3 käyttäjää aktiivisuuden mukaan ryhmiteltynä:

Katso myös automaattinen luettelo ylläpitäjistä.

Entiset ylläpitäjät

Uudet ehdokkaat

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä ääni numeroituna listana kantasi mukaisen otsikon alle tyyliin:
#Ahkera käyttäjä --~~~~

Käyttäjän nimittäminen ehdokkaaksi:

  1. Lisää tämän sivun loppuun koodi {{/Käyttäjän nimi}} ja tallenna sivu.
  2. Seuraa syntynyttä punaista linkkiä, kirjoita sivun sisällöksi {{käyttäjä|Käyttäjän nimi}} perustelut ~~~~ ja tallenna sivu.

Ylläpitäjäksi voi pyrkiä käyttäjä, joka on ollut Wikisitaateissa jo jonkin aikaa aktiivinen ja siten tunnettu yhteisön jäsen. Käyttäjä voi asettua ehdokkaaksi itse tai toisen Wikisitaattien käyttäjän ehdotuksen kautta. Ylläpitäjäehdokkaita arvioitaessa on hyvä tutustua ehdokkaan käyttäjäsivulta työkalut-valikosta löytyvään "Käyttäjän muokkaukset" -linkkiin ja tutkia millaisia muutoksia käyttäjä on tehnyt. Yleensä ehdokkailta oletetaan Wikisitaattien käytäntöjen tuntemista ja niiden noudattamista sekä vähintään muutaman kuukauden kestänyttä aktiivista toimintaa. Ennen toisen käyttäjän asettamista ehdolle on hyvien tapojen mukaista pyytää tältä suostumus ehdokkaaksi.

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä oma allekirjoitus mahdollisine perusteluineen asiaankuuluvan otsikon alle. Anonyymit käyttäjät eivät voi äänestää eivätkä nimittää ehdokkaita, mutta he voivat kommentoida. Olisi suotavaa, että äänet perusteltaisiin, etenkin vastustavat ja tyhjät äänet. Tämä voi auttaa ehdokasta ja muita äänestäjiä.

Kunkin ehdokkaan äänestys kestää kaksi viikkoa. Mikäli käyttäjä saa äänestyksessä vähintään 75 prosentin kannatuksen, käyttäjä hyväksytään ylläpitäjäksi. Äänestyksessä hävinnyt käyttäjä voi pyrkiä uudelleen ylläpitäjäksi kolmen kuukauden kuluttua.

Käynnissä olevat äänestykset

MiPe (keskustelu · muokkaukset)

Tämäkin projekti tarvitsee aktiivisia ylläpitäjiä, koska hiljainen kylätie nukuttaa muut ylläpitäjät, jotka eivät enää käy täällä. MiPe:n muokkaushistoriasta näkee, että hän käy täällä säännöllisesti kumoamassa vandalismia. Hän on ahkera ylläpitäjä suomenkielisessä Wikipediassa, jossa hänellä on monivuotinen kokemus ylläpitäjän toimenkuvasta. Hän on suostunut ehdolle. --Pxos (keskustelu) 16. marraskuuta 2015 kello 21.10 (UTC)

Sääntöjen mukaan äänestys kestää kaksi viikkoa, joten se päättyy maanantaina 30. marraskuuta 2015 kello 23.10 (EET).

Kannatan

  1. Ehdotuksen tekijänä kirjaan erikseen myös kannatukseni äänen muotoon. --Pxos (keskustelu) 16. marraskuuta 2015 kello 21.10 (UTC)
  2. Työmyyrä myyräntyötä estämään. –Ejs-80 17. marraskuuta 2015 kello 15.17 (UTC)
  3. Iliman muuta. --Stryn (keskustelu) 17. marraskuuta 2015 kello 17.50 (UTC)
  4. --Thi (keskustelu) 19. marraskuuta 2015 kello 10.22 (UTC)
  5. Totta kai. Paikat päässeet rapistumaan sen jälkeen kun itse olin ylläpitäjä täällä :) jni (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 22.35 (UTC)

Vastustan

Keskustelu

Vanhat äänestykset

Katso Luokka:Arkistoidut ylläpitäjyysäänestykset.