Siirry sisältöön

Wikisitaatit:Vastuuvapaus

Wikisitaateista
Wikisitaatit ei takaa tietojen oikeellisuutta

Wikisitaatit on vapaasti muokattavissa olevaa aineistoa ja kokoelmia; sitaatteja, vuorosanoja ja sananlaskuja. Kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi muokata Wikisitaattien aineistoa ja kokoelmia.

Wikisitaateista löytyy paljon arvokasta ja totuudenmukaista aineistoa ja kokoelmia, mutta Wikisitaatit EI kuitenkaan voi taata Wikisitaateissa olevan aineiston tai kokoelmien oikeellisuutta.

Kukaan Wikisitaattien kanssa tekemisissä oleva ei ole millään tavalla vastuussa virheellisten tai loukkaavien tietojen olemassaolosta tai niiden käytöstä.

Wikisitaateissa olevat kokoelmat ja materiaali tarjotaan käyttäjille ilmaiseksi ja ilman velvoitetta; tämän sivuston käyttö ei luo sinuun, Wikisitaatteihin tai kenenkään Wikisitaatteihin liittyvän henkilön välille sopimus- tai vastuusuhdetta. Sinulla on rajattu oikeus käyttää ja kopioida materiaalia Wikisitaateista, mutta tämä käyttöoikeus ei muodosta tai implikoi minkäänlaista sopimuksellista tai muunkaltaista korvausvastuuta.

Wikisitaatit saattaa sisältää muiden osapuolien tavaramerkkejä tai muita lailla suojattuja immateriaalisia hyödykkeitä. Ne kuuluvat omistajilleen eikä niiden käyttö Wikisitaateissa anna sinulle tai kenellekään muulle oikeutta käyttää niitä muussa yhteydessä. Jos toisin ei mainita,Wikisitaateilla ei ole tosiasiallista suhdetta tavaramerkkeihin tai niiden omistajiin eikä Wikisitaatit siten voi myöntää sinulle tai kenellekään muulle oikeutta käyttää kyseessä olevia tavaramerkkejä.

Huomaa, että Wikisitaateissa löytyvä tieto saattaa rikkoa sen valtion lakeja, joiden alueelta käytät Wikisitaatteja. Wikisitaatit ei rohkaise tai yllytä rikkomaan paikallisia lakeja tai asetuksia, mutta koska Wikisitaattien tieto on fyysisesti talletettu Yhdysvaltoihin, Wikisitaatit nauttii tallennuspaikassaan Yhdysvaltain perustuslain ja Yhdistyneiden kansakuntien Yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen kaikille suomaa sananvapautta. Valtiosi lait eivät välttämättä takaa tätä vapautta, ja siksi Wikisitaatit ei voi olla vastuussa mahdollisista rikkomuksista, joita teet käyttäessäsi Wikisitaatteja tai luodessasi hyperlinkkejä muista hyperdokumenteista Wikisitaatteihin.

Wikisitaattien kokoelmat ja sitaatit pyrkivät noudattamaan Suomen lainsäädäntöä. Tänne tuotu materiaali tulee täyttää jonkin seuraavista ehdoista.

  • Tekijänoikeudet ovat rauenneet.
  • Tekijä on antanut luvat kaikenlaiseen (myös kaupalliseeen) käyttöön.
  • Tekijä on julkaissut tekstin GFDL-lisenssillä.

Emme voi kuitenkaan taata näiden ehtojen toteutumista missään muodossa.

Jos tarvitset tarkkoja neuvoja jostain aiheesta (esimerkiksi lääketieteellisiä tai lainopillisia neuvoja), käänny osaavan asiantuntijan puoleen.

Vaikka virheellisiä tietoja pyritään korjaamaan Wikisitaateista, kenelläkään ei ole velvollisuutta korjata niitä, ja tästä syystä kaikki Wikisitaateissa löytyvä tieto toimitetaan sinulle ilman takuuta oikeellisuudesta tai sopivuudesta mihinkään käyttötarkoitukseen.