Siirry sisältöön

Ämpäripää

Wikisitaateista

Ämpäripää on ATV:lla, MoonTV:llä, sekä viimeksi Diggarilla samannimisessä kulttuuri- ja yhteiskuntaohjelmassa esiintynyt televisiopersoona. Ohjelmassa Ämpäripää ruotii omaan erittäin suorasanaiseen tyyliinsä ajankohtaisia asioita sekä julkisuudenhenkilöitä.

 • "Pimeän pohjolan verohelvetissä pidetään huolta kansallisella pahoinvointipolitiikalla siitä, että ne kansalaiset jotka eivät kuole sydän- ja verisuonitauteihin, tekevätkin masentuneisuuttaan itsemurhan. Suomalainen huippu-urheilu meni ajat sitten virtsanäytteen mukana vessanpönttöön, ja Nokian innovatiivisuus lopahti heti kun Samsungin pikku-, pikku-, korealaiskätöset pääsivät kilpailuasialle. Maassamme Valtaa pitää vasemmisto, vaikka kansasta on porvarillinen enemmistö. Eihän siitä voi muuta todeta kuin että täällä Suomessa vielä kansakin on helvetin tyhmää."
 • "Johan Ludvig Runeberg: häntä saamme kiittää satojen vuosien ahdistuksesta ja hädissäänolosta, sekä ylihinnoitellusta syanidinmakuisesta leivonnaisesta. Eikä se Sven Dufvakaan osannut mitään!"
 • "Aseet kuuluvat liveroolipeleihin huolimatta siitä, että tyypillinen larppaaja on satiinimekkojen ompelusta kiksinsä saava androgyyni humanistihörhö pikemminkin kuin verta ja suolenpätkiä väkevöivä teurastaja."
 • "Ympär maailmaa energiaa jauhellaan atomeista ytimen voimaloilla. Väitetään että kaikilta osin ihmiskunta ei ole tajunnut, elikkä sisäistänyt, ytimen voimaloiden tuottamaa rankaroinnin mahdollisuutta. Ämpäripään mielestä juuri siksi ne ovatkin kivoja, niissä on nimittäin kunnollinen mahdollisuus rankaisuun. Ytimen voimalan räjähdys aiheuttaisi ilmakehään suuret määrät radioaktiivista radiohourua jokaa pikkuhiljaa piupii kaiken elämän tieltää. Väkevää!" (Ämpäripää ekoterroristina)
 • "Olipa kerran laitos, jossa tehtiin tutkimusta, jossa annettiin korkeinta mahdollista opetusta, jossa oltiin sivistyneitä ja akateemisia. Mutta sitten laski pahasti alleen! Yliopisto, tuo käryymisapteekkien kokoontumispaikka, jossa tieteelliset suoritukset saadaan kopiokoneesta, ja opetustaidoksi riittää se, että puoliääneen voi mumista valmisteilla olevan julkaisun käsikirjoitusta, jossa täydellinen ammattitaidottomuus ei ole este uralla etenemiselle. Opiskelijat, nuo kaljaa kittaavat, haalareissa hihhuloivat unicafe-uunot onnistuvat luomaan ilmapiirin, jossa opintotuesta purnaaminen on hyve, laiskottelun tekosyyksi riittää pelkkä olankohautus, rahan tienaaminen yli macdounalds-palkan on synti, ja asuminen jossain muualla kuin HOASin opiskelijagetossa Kannelmäessä on vähintäänkin arveluttavaa. Minä sanon: pahasti on kussut! Mihin on kadonnut yliopistomaailmasta tuo sadan vuoden takainen hillitty porvarillinen eleganssi? Nykyään risupartakommunistit saavat riekkua vapaasti, ja ylioppilaskuntaakin kiinnostaa lähinnä kompostikäymälöiden asentaminen Uudelle ylioppilastalolle. Minä sanon: on pahasti kussut - eikä edes kompostiin."
 • "Ei saa sanoa ryssä... ...Mutta paha ryssä se kuitenkin on!" (kesken nauhoituksen kuvauspaikalle ilmestyneestä humaltuneesta miehestä)
 • "Ja paskan marjat!" (Suomen oloja ylistävän mielikuvamainosfilmin keskeyttävä toteamus, jonka jälkeen Ämpäripää ilmoittaa miten asiat oikeasti ovat)
 • "That's absolute bullshit!" (englanninkielinen versio edellisestä)
 • "Man talar svenska, och teeskentelee at vara väkevä. Jag säger nej!" (pohtii ruotsalaisuuden päivän tarkoitusta)
 • "Tässä ympäristössä Ämpäripää ei ole mikään outo vieras, sillä täällä kaupungissa on monia muitakin päitä. Minäpä listaan: Simo Frangén -- venkoileva hourupää, Juice Leskinen -- anniskeleva kaljupää, Veltto Virtanen -- vammanen hattupää Mikko Alatalo -- lauleskeleva rillipää, Tommi Evilä -- loikkaava lettipää, sekä minä -- rankaiseva Ämpäripää!" (Tamperelaisista päistä)
 • "Kimmo Sasin pitäisi ottaa permanentti, sillä sitten hän muistuttaisi täydellisesti Pelle Hermannia!" (Viikon asiaton kommentti)
 • "Profeetta Muhammedissa on yksi asia yhteistä Ämpäripään kanssa: molempien naama on niin pyhä ettei sitä sovi kattella!"
 • "Se nyt vaan on sillä tavalla, että siellä, missä ei mitään oo, siellä ei myöskään mitään saa. Jos ei ole ihmisiä, ei ole myöskään palveluita. Jos on tyhmä, niin silloin ei vaan osaa. Jos on köyhä, niin silloin ei voi ostaa. Niin ja miehet nyt osaa jotain eri asioita kuin ne naiset. Hyvät tasa-arvokikisijät! Jos kotipaikallanne on alueellinen tasa-arvo pielessä, niin minä annan neuvon: muuttakaa tekin Helsinkiin!"
 • "Ei voi hyväksyy - on kussu!" (yleispätevä lausunto mihin tahansa)
 • "Minä EN ole Kaarle Kimpulainen!" (vastauksena ATV:n saamiin toistuviin arvailuihin Ämpäripään henkilöllisyydestä)