Arnold Meri

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Arnold Meri (1. syyskuuta 1919 Tallinna – 28. maaliskuuta 2009 Tallinna) oli virolainen neuvostoeversti ja Neuvostoliiton sankari.

Lainauksia[muokkaa]

  • "Pronssisoturiin liittyviä tapahtumia ei pidä arvioida Viron tai Venäjän vaan maailman mittakaavassa. Globaalit ongelmat heijastuivat pieneen Baltian lätäkköömme. Kyse on hyökkäyksestä viime vuosisadalla saavutettuja mahtavia sosiaalisia uudistuksia vastaan. Minä olen jo vanha ja muistan 1920- ja 1930-lukujen maailman erittäin hyvin. Ilmainen terveydenhoito, koulutus ja eläke olivat suuria voittoja. Lokakuun sosialistisen vallankumouksen globaalia merkitystä ei voi jättää pois laskuista, sisältäen myös voittomme fasismista. Nyt meneillään on hyökkäys menneen vuosisadan saavutuksia vastaan. Pronssisoturi on tässä prosessissa vain mikroskooppinen pisara. Me hävisimme Pronssisoturin jutun. Mutta sodassa on aina parempi hävitä ensimmäinen taistelu. Se selvittää ajatukset ja auttaa keräämään kaikki voimat ratkaisevaan kamppailuun."[1]

Lähteet[muokkaa]

  1. Johan Bäckman: "Epilogi", Pronssisoturi – Viron patsaskiistan tausta ja sisältö, s. 362. Tallinna: Tarbeinfo, 2008. ISBN 978-9985-9721-7-5.