Siirry sisältöön

Douglas Adams

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Douglas Noël Adams (11. maaliskuuta 1952 – 11. toukokuuta 2001) oli englantilainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Linnunradan käsikirja liftareille -kirjastaan (engl. 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'), joka on saavuttanut kulttimaineen scifi-kirjojen keskuudessa. Se on osa Linnunrata-nimistä, maailman ainoaa "viisiosaista trilogiaa". Hänen muistokseen vietetään vuosittain kansainvälistä pyyhepäivää 25. toukokuuta. Adams on saavuttanut mainetta kirjoissaan esitetyillä filosofisilla pohdinnoilla, kuten "Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen" ja kirjassa Terve ja kiitos kaloista esitetyllä "Jumalan viimeiseen sanalla". Adams käsikirjoitti myös joitakin TV-sarjoja kuten Dr. Whota ja Monty Pythonia.

Linnunradan käsikirja liftareille[muokkaa]

  • 'No, mutta sehän kävi näppärästi', sanoo ihminen ja menestyksensä innoittamana todistaa seuraavaksi että musta on valkoista ja jää auton alle seuraavalla suojatiellä.
  • Aika on harhaa, varsinkin lounasaika.
  • Yhä enemmän valtasi alaa katsomus, jonka mukaan puista maahan laskeutuminen oli alun alkujaankin ollut virhe. Ja joidenkin mielestä jo puihin nouseminen oli ollut huono siirto, eikä ihmiskunnan olisi koskaan pitänyt ryömiä merestä kuivalle maalle.

Maailmanlopun ravintola[muokkaa]

  • "Mistä minä voin tietää, että menneisyys ei ole vain keksintö, jonka tarkoituksena on selittää ristiriita välittömien fyysisten aistimusteni ja mielentilani välillä?"

Elämä, maailmankaikkeus ja kaikki[muokkaa]

  • Arthur oli onnellinen. Hän oli niin mielissään siitä, että kerrankin kaikki sujui ihan suunnitelmien mukaan. Vain kaksikymentä minuuttia aikaisemmin hän oli päättänyt tulla hulluksi, ja tässä hän jo juoksi pitkin esihistoriallisen maapallon niittyjä jahtaamassa Chesterfield-sohvaa.
  • Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.
  • "Annoin järjen juosta vapaalla vähän aikaa. Ajattelin, että jos maailma tosissaan kaipaisi minua se kutsuisi takaisin. Niin se tekikin."