Edward Snowden

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Edward Snowden
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Edward Snowden (s. 21. kesäkuuta 1983) on yhdysvaltalainen tietotekniikka-ammattilainen, joka paljasti NSA:n eli Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston tekemää maailmanlaajuista tietovakoilua.

Sitaatteja[muokkaa]

  • "Voin saada haltuuni sähköpostisi, salasanasi, puhelutallenteesi, luottokorttisi. En halua elää yhteiskunnassa joka tekee tällaista..."
  • "En halua elää maailmassa, jossa kaikki mitä sanon tallennetaan."[1]
  • "Minulla on dokumentteja, joista voin osoittaa sen, että CIA on tämän koko ilmastonmuutoksen takana. Sen tarkoituksena oli alusta alkaen mm. pelotella ihmisiä erilaisilla globaaleilla vaaroilla, kuten ydinpommeilla. CIA antoi miljoonia dollareita eri tiedemiehille tutkimuksiin, jotka sitten vahvistaisivat tämän ilmastonmuutoksen paikkansapitävyyden. Nykyään meillä on sitten lukuisat määrät pelkkää feikkidataa ilmastonmuutoksesta, joilla yritetään vakuuttaa meidät sillä, että ilmastonmuutos on todellinen." (usapoliticstoday.com/edward-snowden-global-warming-invention-cia/)

Snowdenista sanottua[muokkaa]

  • "Hän on minulle täysi sankari, täysi sankari. Ei niinkään sen takia mitä hän paljasti, vaan sen takia, että se tuli hänen omasta sydämestään, hänen omasta uskostaan Yhdysvaltain perustuslakiin, demokratiaan ja vapauteen."

Aiheesta muualla[muokkaa]

Commons
Wikimedia Commonsissa on lisää materiaalia aiheesta Edward Snowden.
  • edwardsnowden.com/
  • snowdenarchive.cjfe.org/greenstone/cgi-bin/library.cgi

Lähteet[muokkaa]

  1. MacAskill, Ewen: Edward Snowden, NSA files source: 'If they want to get you, in time they will' The Guardian. 10.6.2013. Viitattu 7.2.2017. (englanniksi)
  2. Lapintie, Lassi: Applen perustaja: "Snowden on sankari" Iltalehti. 27.5.2015. Viitattu 7.2.2017.