Esko Seppänen

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Esko Seppänen vuonna 2009

Esko Olavi Seppänen (s. 1946 Oulu), Vasemmistoliittoa edustanut entinen Euroopan parlamentin jäsen, kansanedustaja ja Yleisradion toimittaja. Palkittu kahdesti tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Mielipiteitä[muokkaa]

Euroopan talous- ja rahaliitosta eli EMU:sta (The Economic and Monetary Union):

  • "Meillä on vain EKP:n väärä rahapolitiikka, johon kuuluu Suomen Pankin luottoriskien lisääminen ja johon sillä on yksinoikeus, ja EMU:n joustoväline: sisäinen devalvaatio.
  • "Sisäinen devalvaatio on työttömyyttä, palkanalennuksia, eläke-etujen leikkauksia, julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan alasajoa..." ( eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87023-meita-on-petetty)
  • "EMU:n idea on se, että tällaisina aikoina palkkojen pitää joustaa alaspäin. Kun euron arvo on meille ulkoa annettu, omissa käsissä ei ole kuin leikkaukset, supistukset ja alennukset siihen, mitä kutsutaan hyvinvointivaltioksi." ( kaapeli.fi/seppanen/lehti/Emuhinta.htm)

EU:sta[muokkaa]

  • "Suomi menetti itsenäisyytensä vuonna 1994 ilman että ammuttiin laukaustakaan." (Seppänen, Esko & Karkama, Pentti & Taanila, Hannu: EU vai ei?. Helsinki: E. Seppänen, 1994. ISBN 952-90-5309-6.)