Siirry sisältöön

Greta Thunberg

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Greta Thunberg 'KOULULAKKO ILMASTON PUOLESTA-kyltin kanssa vuonna 2018

Greta Thunberg (s. 3. tammikuuta 2003 Tukholma, Ruotsi) on kuuluisa nuori ruotsalainen ilmasto-aktivisti, joka sai YK:n ilmastokouksessa 2019 pitämänsä puheen jälkeen 'vaihtoehtoisena tai varjo-nobel'-palkintona nimetyn Right Livelihood Award-palkinnon.

YK:n ilmastokouksessa 2019 laajaa huomiota herättänyt puhe[muokkaa]

  • "Tämä on väärin. Minun ei pitäisi olla täällä vaan koulussa valtameren toisella puolella. Silti minulta haetaan toivoa. Ihmisiä kärsii. Ihmisiä kuolee. Kokonaisia ekosysteemejä romahtaa. Joukkosukupuutot on alkaneet, ja pystytte puhumaan vain rahasta ja haihattelemaan loputtomasta talouskasvusta. Kuinka te kehtaatte. Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoilla, ja silti minä olen yksi onnekkaista. Ihmiset kärsivät, ihmiset kuolevat, koko ekosysteemi on romahtamassa. Olemme massasukupuuton partaalla. Ja ainoa mistä mistä puhutte on raha ja sadut ikuisesta taloudellisesta kasvusta. Kuinka kehtaatte."
  • "Tiede on ollut kirstallinkirkas yli 30 vuotta. Kuinka kehtaatte jatkaa muuallekatsomista ja tulla tänne sanoen, että teette tarpeeksi, vaikka tarvittavaa politiikkaa ja ratkaisuja ei ole edelleenkään näköpiirissä."

- Puhe YK:n ilmastokouksessa, 2019