Siirry sisältöön

Howard Beale

Wikisitaateista

Howard Beale on Kasvot Kuvaruudussa (The Network) elokuvan päähenkilö.

Lausahduksia

[muokkaa]
  • "Hyvää iltaa. Tänään on keskiviikko, syyskuun 24. päivä, ja tämä on viimeinen lähetykseni. Eilen ilmoitin tässä ohjelmassa, että teen julkisen itsemurhan. Myönnetään, se oli hulluudesta kumpuava teko. Mutta minäpä kerron mitä tapahtui. Minulta vain loppui hevonpaska. En osaa oikein muuta sanoa, hevonpaska vain loppui."
  • "Ei minun tarvitse kertoa teille, että asiat ovat huonosti. Kaikkihan tietävät, että asiat ovat huonosti. On lama. Kaikki ovat työttöminä tai pelkäävät menettävän työpaikkansa. Dollarilla on 5 sentin ostovoima. Pankkeja kaatuu. Kauppiaat pitävät asetta tiskin alla. Huligaanit juoksentelevat villinä kaduilla. Kukaan missään ei näytä tietävän mitä tehdä, eikä se lopu ollenkaan. Me tiedämme että ilmamme ei kelpaa hengitettäväksi eikä ruokamme syötäväksi. Istumme tuijottamassa televisioitamme, kun joku paikallinen uutisankkuri sanoo, että tänään sattui 15 murhaa ja 63 väkivaltarikosta, aivan kuin se muka olisi hyväksyttävää! Tiedämme että asiat ovat huonosti, ja pahempaa, tämähän on mielipuolista! Ihan kuin kaikki olisivat tulleet hulluiksi. Siksi emme mene enää ulos vaan istumme kotona. Silloin maailmamme pienenee ja pienenee, emmekä osaa enää muuta vaatia kuin rauhaa kotona. 'Kunhan saamme pitää leivänpaahtimen, television ja vyörenkaat, emme sano mitään. Jättäkää meidät rauhaan.' Mutta minäpä en jätä teitä rauhaan! Haluan että raivostutte!"
  • "En halua että menette osoittamaan mieltä tai mellakoimaan. Enkä halua että kirjoitatte kansanedustajallenne, koska en itsekään tiedä mitä kirjoittaa. En minä tiedä mitä tehdä lamalle, inflaatiolle, Venäläisille tai katurikollisuudelle. Tiedän vain ensin teidän on raivostuttava! On sanottava, 'Minä olen ihminen, jumalauta! Minun elämälläni on arvoa!"