Siirry sisältöön

Jack London

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Wikiaineisto
Wikiaineisto
Wikiaineistossa on lähdetekstiä aiheesta:
Jack London

Jack London (alun perin todennäköisesti John Griffith Chaney; 12. tammikuuta 1876, San Francisco Kalifornia – 22. marraskuuta 1916 Glen Ellen, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen kirjailija. Yhteiskuntakritiikki ja sosialismi yhdistyivät Londonin teoksissa seikkailuihin ja yksilöllisyyteen. Aiheina olivat usein elämä erämaissa ja merillä.

Sitaatteja[muokkaa]

  • Pieni jumala on mukava olemassa, se selittää kaiken. Mutta mihin turvaudumme me, joilla ei ole mitään jumalaa? Materialistisella monistilla on uskostaan peijakkaan vähän iloa.
  • Romanttinen rakkaus on keinotekoinen ja luonnonjärjestyksen vastainen.
  • Sosialismi ei ole mikään ihannejärjestelmä, jonka tarkoituksena on tehdä kaikki ihmiset onnellisiksi. Sen tehtävänä on tehdä eräät toisilleen sukua olevat rodut onnellisiksi, vahvistaa näitä ylempiä rotuja niin että ne voivat elää ja hallita maailmaa, kunnes huonommat, heikommat rodut ovat kuolleet sukupuuttoon.

Lähteet[muokkaa]

Suuri Sitaattisanakirja. Toimittanut Jarkko Laine. Helsinki: Otava, 1989.

  • Missä toisessa maassa yksi tavallisimmista tervehdyksistä ei ole "Hyvää päivää" tai "Kuinka voit", vaan "Rakkautta"? Tämä tervehdys on Aloha: "rakkaus", "rakastan sinua", "rakkauteni sinulle"... Se on myönteinen lämpimästä ja anteliaasta sydämestä kertova vakuutus.
  • Havaiji on Paratiisi - en koskaan kyllästy julistamaan sitä; mutta minun on kuitenkin lisättävä eräs määritelmä: Havaiji on hyvin toimeen tulevien paratiisi.
  • Täällä (Kaliforniassa) ilmasto loihtii elinvoimaa: se on juuri riittävän suotuisa, jotta valtaosaa tuosta elinvoimasta ei joudu kuluttamaan taistellessa peruselinehdoista. Täällä on ilmasto, jossa voi työskennellä 365 päivää vuodessa ilman pienintäkään veltostumista, ja missä täytyy nukkua huopien alla 365 yötä. Mitä voisi enää sanoa? ... Joka tapauksessa minulle on lääkettä asua tässä ilmastossa. Se on samalla ainoa lääke mitä käytän.