Siirry sisältöön

John W. Mitchell

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

John W. Mitchell (14. heinäkuuta 1914 – 15. marraskuuta 1995) oli yhdysvaltalainen sotilaslentäjä, sotilasarvoltaan eversti.

Sitaatteja[muokkaa]

  • Tämä ei olekaan mikään kirottu rotanloukku: nyt me kyllä rökitämme ne (japsit, japanilaiset) — tämä on aivan kuin siirtyisi tolppamallista suoraan Cadillaciin!
    • Kapteeni John W. Mitchell, FS 70:n lentuepäällikkö: lausui nämä sanat, hävittäjälentolaivueensa saatua uudet Lockheed P-38 Lightning -kaksimoottoriset hävittäjälentokoneet. Kapteeni Mitchell oli lentänyt tätä ennen, P-39 Bell Airacobra- ja P-40 Curtiss Warhawk- hävittäjiä.

En sitä niin kovasti surisi, että menettäisin teidät (lentäjät) — mutta meillä ei ole varaa menettää koneita. Kun puhuteltu lentäjä kivahti että tarkoittiko hän sitä, että jokin kirottu kone olisi lentäjää arvokkaampi: vastaus oli seuraava. Kyllä minä tarkoitan, ymmärsit asian aivan oikein.

Lähteet[muokkaa]

  • Burke Davis: Kuolema Amiraalille (engl. Get Yamamoto), Random House, 1969, suom. painos (suom. Aarne Valpola) Kirjayhtymä, Rauma, 1971 (s.93 sekä s. 79)