Keskustelu:Palindromeja Suomen paikannimistä

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eivät nämä ole sitaatteja. Sivu tulisi poistaa. Tietenkin on syydä kopioida talteen ennen poistoa, koska hyvin voi julkaista jossain muualla.--Urjanhai (keskustelu) 13. toukokuuta 2017 kello 16.44 (UTC)

Ovathan nämä sitaatteja siinä missä Suomenkielisiä palindromeja ja Sananmuunnoksia. Sanaleikkejä ja -taituruutta, osa aforistisia jne. --Risto hot sir (keskustelu) 13. toukokuuta 2017 kello 16.48 (UTC) - Niin kauan kuin on ollut sanoja, on ajateltu niillä olevan maaginen yhteys asioihin. Esim. karhun nimeä ei uskallettu sanoa ääneen, vaan sille piti keksiä toisia nimiä ettei se suuttuisi. Tokihan tiedämme että Säkylä tuskin on älykkäämpi kuin muut kunnat, mutta suomen kieli mahdollistaa tämän ilmaisemisen palindromilla. Eivät riimitkään perustu oikeille yhteyksille. Palindromit jakavat kansaa: toiset eivät pidä niitä minään, toisten mielestä ne ovat suurta hupia (sama koskee sananmuunnoksia). Joka tapauksessa Suomenkieliset palindromit on aina ollut top 10:ssä katsotuimmissa. Muodoltaan palindromit ovat täydellisempiä kuin riimirunot. --Risto hot sir (keskustelu) 13. toukokuuta 2017 kello 18.08 (UTC)
Googlasin joskus muuhgun tarkoitukseen luontoselvityksiä eri paikkakunnilta. Sellainen virallinen luontoselviys on ilmestynyt kuin "Säkylän oiva tavi on älykäs - Pyhäjärven linnustoselvitys 1998" . - Satakunnan Linnut 1/2001, s. 16 - 25. --Urjanhai (keskustelu) 13. toukokuuta 2017 kello 19.59 (UTC)
Vau, toi on hyvä, pitääpä lisätä Suomenkielisiin palindromeihin! --Risto hot sir (keskustelu) 13. toukokuuta 2017 kello 20.07 (UTC)

Jos tälle välttämättä halutaan jokin wikimediaprojekti julkaisualusta niin parhaiten tämä varmaan sopimis Wikikirjastoon. Siellä on muutakin samankaltaista sisältöä esimerkiksi vitsikirja. --MiPe (keskustelu) 14. toukokuuta 2017 kello 18.57 (UTC)

Mun puolestani Palindromeja Suomen paikannimistä voi siirtää Wikikirjastoon, valtaosa niistä nimittäin löytyy Suomenkielisistä palindromeista. Itse en tuohon sisarprojektiin ole tutustunut enkä tiedä miten siellä toimitaan. --Risto hot sir (keskustelu) 14. toukokuuta 2017 kello 19.58 (UTC) - Palindromeja on vaikea luokitella: esimerkiksi Naaraan palindromeja katsotaan runoiksi/aforismeiksi ja kaunokirjallisuudeksi ja Ikävää, väki? kielitieteeksi eKirjastossa, vaikka molemmat on laadittu juuri samalla tavalla. Ne ovat olleet suosituimpia luokissaan yli vuoden. --Risto hot sir (keskustelu) 14. toukokuuta 2017 kello 22.54 (UTC)