Kimmo Porttila
Ulkoasu
Kimmo Porttila (s. 1982) on suomalainen toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Yleisradion urheilutoimituksessa ja MTV:llä. Hän on toiminut Yle Radio Suomen selostajana muun muassa jääkiekossa ja mäkihypyssä ja television puolella jalkapallossa ja yleisurheilussa.
Hän on pitkän uran tehneen urheilutoimittaja Jari Porttilan poika.
Jalkapallon MM-kilpailut 2010
[muokkaa]- Pohjois-Korean juna meni jo. Siihen ei auta edes Kim Jong-Ilin panssaroitu pikajuna.
- Portugali – Pohjois-Korea –ottelussa Portugalin 5 - 0 -maalin jälkeen
- Mikä nöyryytys tämä on pohjoiskorealaiselle kansalle, joka seuraa suorassa lähetyksessä tätä teurastusta.
- Sama ottelu 7-0-osuman jälkeen
- Japani on liikkunut jälleen yhtenäisenä kuin meriheinä aallokossa.
- Tanska - Japani -ottelu, Japani pelasi tiiviisti.
Jääkiekon MM-kilpailut 2011
[muokkaa]- Ovechkin kompastuu siniviivaan.
Jalkapallon EM-kilpailut 2016
[muokkaa]- Immobile, hän on mies paikallaan.
Kesäolympialaisten 2020 yleisurheilu
[muokkaa]- Semmoinen tuli mieleen, että jos eläinkunta olisi seuraamassa yleisurheilua... niin tämä olisi se laji, jota eläimet hämmästelisivät, sillä ihminenhän ei ole kuitenkaan kauhean nopea noin absoluuttisesti – eikä suhteellisestikaan. Kaksijalkaisistakin ainakin strutsi ja ehkä kengurukin painelee ohi. Mutta tämä juoksu! Kestävyysjuoksu! Se on sellainen asia, mikä ainakin yhden evoluutioteorian mukaan oli sellainen, mikä erotti pikkuhiljaa ihmisen muista, kun ilmastonmuutos vei sademetsät savanneiksi, ja ruokaa täytyi saada, niin ihminen laskeutui puista, oppi juoksemaan ja oppi juoksemaan kuumassa... kuumassa ilmassa ja oppi jahtaamaan eläimiä. Tällä tavoin kahdella jalalla poistui karvapeite, tuli hikirauhasia tilalle, juostiin eläimiä kiinni. Eläimet juoksivat nopeasti, mutta ihminen pystyi juoksemaan pitkään... juoksemaan pitkään kestävästi. Ja kun eläin viilentää itseään läähättämällä, mutta kun sen laittaa laukkaamaan, se ei pysty läähättämään, joten ihminen uuvutti eläimet juuri tällä kestävyysjuoksulla! Ja tästä on syntynyt kaikenlaisia sopeumia: kun puhutaan jousista näissä kengänpohjissa, niin on siellä luonnollista jouseakin. Siellä on polvikaarta jalassa, siellä on akillesjännettä... ja näiden avulla nämä 25 urheilijaa taistelevat nyt kestävyysjuoksun pisimmällä stadionmatkalla Tokion olympiakisoissa. (Tokion olympialaisten miesten 10 000 metrin juoksu)
- Hehhehheeh... voit... voit hakea takkisi! (Kuittaus Simo Leinosen kommenttiin ”Kimmon evoluutioteoriaan vielä se... että mitä ihmettä! Kissa juoksee kahdella jalalla! Karkuun!” Kilpailua johti tuolla hetkellä ugandalaisjuoksija Stephen Kissa.)
Yleisurheilun MM-kilpailut 2022
[muokkaa]- Ei mene ponnistus nappiin eikä edes vetoketjuun. Hyppykin on kuin keväinen kuha – alimittainen.