Krista Kiuru

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Krista Katriina Kiuru (s. 5. elokuuta 1974 Pori) on suomalainen SDP:tä edustava poliitikko ja Suomen perhe- ja peruspalveluministeri.

Lausahduksia[muokkaa]

Soteuudistuksesta[muokkaa]

 • Ainoa jarruttaja sote-uudistuksessa on hallitus. Ei uudistus olisi näin pitkällä ja sekaisin jollei hallitus olisi kahdesti tuonut eduskuntaan esitystä, joka ei täytä perustuslain tunnusmerkkejä. Se on vakava kriisi.
 • Tehdään se mitä pystytään. Nyt tarvitaan hallitukselta evästystä siihen, mitä tapahtuu seuraavaksi, mitä yksityiskohtia tullaan muuttamaan ja millä tavalla hallitus aikoo tätä uudistusta viedä eteenpäin.
  • Kiurun vastaus 22. helmikuuta 2019 kysymykseen, ehditäänkö soteuudistus viedä loppuun ennen 15. maaliskuuta alkavaa istuntotaukoa.[2]
 • Viime hallituskauden harjoitus [Sipilän hallituksen maakunta- ja soteuudistus] oli varsin kunnianhimoinen. Siksi nyt on pakko ottaa rönsyt pois. Hallitus on vahvasti sitoutunut sellaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen, joka on mahdollista saada eduskunnassa läpi. Olemme joutuneet suhteuttamaan toiveita ja tarpeita aikaisemmin esitetystä siihen, mikä on mahdollista.
  • Kristiina Kiuru 17. tammikuuta 2020 Marinin hallituksen perhe- ja peruspalveluministerina soteuudistuksesta.[3]

Marinin hallituksen perhe- ja peruspalveluministerinä koronaviruspandemian aikaan[muokkaa]

 • Miten jokainen voi antaa oman panoksensa koronaviruksen taltuttamisessa, mutta kuitenkin elää mielekästä elämää ja tulla varjelluksi koronavirustartunnalta? On tärkeää pitää fyysistä etäisyyttä, mutta se ei tarkoita sitä, että kannattaa eristäytyä.
 • Nyt on haettu ohjeistusta, joka sopisi tämän ikäryhmän sisällä hyvin monenlaisiin tapauksiin, sillä ikäihmisten tilanteet ja toimintakyky ovat yksilöllisiä.
  • Kiurun perustelut 20. toukokuuta sille, miksi kaikkia 70-vuotta täyttäneille on ohjeistettu pysymään kotona. Hänen mukaansa ikä on merkittävä riskitekijä koronavirukselle ja siksi ohjeistus on annettu kaikille vähintään 70-vuotiaille.[5]

Lähteet[muokkaa]