Siirry sisältöön

Martti Innanen

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Martti Innanen televisiostudiossa syyskuussa 1968

Martti Mikko Sakari "Huuhaa" Innanen (20. maaliskuuta 1931 – 3. joulukuuta 2014) oli suomalainen humoristinen iskelmälaulaja, kirjailija ja taidemaalari.

Sitaatteja[1][muokkaa]

 • Levylaulajan urastaan: "Ne olivat huuhaata, mutta rikokseni ovat vanhentuneet. Sen kuitenkin opin, että tämän umpitollon kansan musiikillista sivistystä ja huumorintajua ei voi aliarvioida koskaan liikaa."[2]
 • Suomalainen huumori…siitä mun on helppo sanoa…se on vitsi, joka loppuu aina: '…ja sit siltä jätkältä meni paskat housuun!'” [1]
 • "Elämäni tärkein aforismikin kuuluu: 'Hikiä on Hikiä ja Jazz on Jazz.'"[2]
 • "Kun Seppo Kääriäinen ilmoitti Ilta-Sanomissa, että hän pitää erityisesti talkkunapuurosta, minua otti rajusti päähän. Että tuollaiset umpitollot johtavat Suomen kansaa."[3]
 • "Jos minua kuoltuani sanotaan koko kansan taiteilijaksi, kuohuu vitutukseni vaahtona hautakummun kukkapuskille saakka. Silloin mikään ei ole mennyt perille."[4]
 • "... vuonna -45,-55 joku Kalle Päätalon tämä tämä niin osaamaton kirjoittaminen ei olisi mennyt läpi. Kaikki olisi sanoneet, jopa suonuijatkin, tuohan on paskaa. Tuohan on paskaa. Okei, ja nyt tää on tuota Suomen eniten ostettu, Suomen kansan eniten rakastama kirjailija Kalle Päätalo. Ja mun täytyy sanoa, että tässä yhteydessä edelleenkin sana kirjailija on kammottava vitsi."
 • Olavi Virrasta: "Kun tota kulu muutama vuosikymmen, niin hänestä tuli Suomen kansan sellainen musiikin umpijeesus, umpimessias. Suurimalle osalle Suomen kansaa musiikki on yhtä kuin Olavi Virran huuto. Se on sellanen siirapinimelä maalaispateettinen julistus. Se on pyhää sanaa tälle kansalle."
 • Juontaja: "Mitä mieltä taiteilija Martti Huuhaa Innanen on Elvis Presleystä? Tiedät kai, kenestä puhun? MI:"Joo, kyllä, kyllä. Joo, valitettavasti tiedän. Okei, täs on presiis sama tuota asetelma kuin Olavi Virta -osasto..Meinaan, kun Elvis Presley tuli julkisuuteen joskus 50-luvun keskipaikkeilla, niin se oli surkea vitsi. Siis se oli vielä surkeampi, korni vitsi, kuin esimerkiksi Olavi Virta..".
 • Kullervo Kalskeen asusta eräässä elokuvassa (radio-ohjelmasarjasta Vasemman puntin salaisuus): "Kullervo Kalske palloilee hevosmarkkinoilla ja asu on musta eden, nahkapusero, pussihousut ja kumiteräsaappaat. Siis tämmönen heinäkasaelokuvien ensirakastajan perinteinen virka-asu. Musta toi on umpirautanen yhdistelmä toi musta eden ja kumiteräsaappaat. Musta eden ja kumiteräsaappaat. Siinä on sanomaa. Se on jotain niin hirveetä että vaan härmäläinen pystyy sellasen keksimään. Esimerkiks ryssät ei pysty sellasta keksimään, totta kai se tosin johtuu siitä ettei ryssälässä musta eden ole koskaan ollut muotipäähineenä..."
 • Viisikymmenluvun jazz-orkestereiden asuista verrattuna nykymuusikoihin: "Orkesterin piti osata pukeutua, samanlainen paita, solmio, lakerikengät ja niin edelleen ... nykyään pitää olla yläruumis paljaana, kusiset farkut ja hikinen letti."

Lähteet[muokkaa]

 1. Innanen muistelee-sarja paikallisradioissa 1992. Osa 11.
 2. Helsingin Sanomat, C6, 20.03.2011