Mauri Myllymäki

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Mauri Myllymäki (s. 1946) on suomalainen entinen huipputason pituushyppääjä ja yleisurheiluselostaja.

1991 Tokion MM-kisat[muokkaa]

1991 Tokion MM-kisojen maratonjuoksu[muokkaa]

  • "Ja siellä on tullut niin kova jalkakramppi. Ei, kun siellä ollaan tarpeilla. Ei siinä mitään. Tällaista tämä maraton on. Usein käy sillä tavalla. Olen nähnyt mm. Helsingin EM-kisat vuonna 1971. Siellä oli niin kiire, että tarpeet tehtiin suoraan housuihin. Aika monta maratoonaria tuli maaliin sillä tavalla, että oli myöskin raskaimmat tavarat housuissa, oikein kunnolla. Mutta tuossa oli siisti mies, meni puskaan!"


1992 Barcelonan olympialaiset[muokkaa]

1992 Barcelonan olympialaisten 3 000 metrin estejuoksu[muokkaa]

  • "Siinä on jälleen sellaisia miehiä radalla, ettei paremmasta väliä. Nimittäin nandi-heimon miehet ovat tulleet radalle. Heitä on kolme kappaletta ja heillä on pahat mielessä tähän kisaan. Siinä on muilla tekemistä. Patrick Sang on yksi heistä. William Mutwol on toinen heistä. Kolmas kenialainen, joka on mukana tässä juoksussa on Matthew Birir. Yleensähän on ollut sillä tavalla näissä suurissa kilpailuissa viime aikoina, että alkuvaiheessa kun muut menevät tuolla menojaan ja katsovat taakseen, he toteavat, että nandi-heimon miehet sieltä tulevat. Loppusuoralla he toteavat: siellä nandi-heimon miehet menevät, mutta katsotaan miten nyt käy. Katsokaa tätä Kenian juoksujuhlaa. Viimeistä kierrosta mennään ja askellus on sen näköistä, ettei taida kukaan voida mitään. Näyttää siltä, että Matthew Birir on sittenkin voimakkain. Ja tässä tehdään hurja aika. Näin tulee Kenia ja ottaa kolmoisvoiton. Voittajaksi tulee Matthew Birir, kakkoseksi Patrick Sang, kolmanneksi William Mutwol. Aika 8.08,85. Nandi-heimon miehet menevät ja muut tulevat."


1996 Atlantan olympialaiset[muokkaa]

1996 Atlantan olympialaisten 3 000 metrin estejuoksu[muokkaa]

  • "Kenian kalenjin-heimon juhla on alkanut. Maastojuoksu ja estejuoksu ovat sellaisia asioita Keniassa, että ne ovat yhtä tärkeitä kuin maraton-juoksu japanilaisille. Katsokaa tätä hommaa. Heimojen miehet voittavat tämän homman kotiin. Kiptanui vetää, sitten Birir ja Joseph Keter. Nuo heimot ovat hyvin tärkeitä kenialaisille. Kun siellä käy niin he mielellään keskustelevat mistä heimosta he ovat. Nyt alkaa tämä olympiavoiton puolustaja pudota joukosta, mutta kaksi kalenji-heimon miestä menee. Barcelonassahan hieman puhuin näistä nandi-heimoista. Se on kalenjin haara, ja yksihän heistä oli nandi. Ja siitä tuli hirveä kohu, mutta nyt olen ottanut asioista selvää kahden viikon opintomatkalla Keniaan."

1996 Atlantan olympialaisten miesten 200 metrin juoksu[muokkaa]

  • "Mike Marsh, Yhdysvallat; Jeff Williams, Yhdysvallat; Michael Johnson, Yhdysvallat; Ivan Garcia, Kuuba; Frankie Fredericks, Namibia; Ato Boldon, Trinidad ja Tobago; Patrick Stevens, Belgia; Obadele Thompson, Bahama. Kuulkaa pauhua ja valtava määrä salamavaloja välähtelee. On niin kuin olisi ukonilma Atlantan olympiastadionin yllä... Hurja olympiafinaali alkaa. Nyt se rävähtää. Katsotaan mihin se johtaa. Michael Marsh lähtee tuttuun tyyliinsä hyvin sieltä sisältä, mutta aivan omaa vauhtia lähtee Michael Johnson. Katsokaa hänen hirvittävää rullausta keskellä. Fredericks tulee myöskin hyvin ja Boldon. Nämä kolme ovat täysin omaa luokkaansa. Michael Marsh putoaa mitaleilta. Nyt on kysymys vain siitä tuleeko maailmanennätys. Ja aika... ai- ai - ai. 19.32. Aivan uskomaton suoritus. Ei voi olla totta. Tämä on jotain käsittämätöntä. 19.32. Tämä ylittää jo inhimillisen suorituskyvyn rajat. 19.32. Voiko tuo olla totta? Tämä oli kuin Bob Beamonin hyppy 890, aivan uskomaton. Nyt tekee mieli sanoa kuten eräs edesmennyt pappa, joka keinutteli räsymatolla, kun puolen tunnin sisällä Lasse Virén ja Pekka Vasala toivat kultamitalit. Pappa keinutteli laajakaarista keinuntaa. Hän ei sanonut mitään muuta kuin: Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh! Pappa säilyi hengissä, kun oli nitrot. Ja hän keinutteli. Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh, täytyy sanoa tuon vanhan papan sanoin. Ja jos olisi keinutuoli niin olisin pannut sen heilumaan laajakaarista liikettä eteen ja taakse ja kokenut samoin. Tämä on niin käsittämätöntä. Uskomaton 200 metriä!"