Mustafa Busuladzic

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Katastrofin välttämiseksi ja uuden järjestyksen luomiseksi valtiot ovat suuntautuneet äärimmäisiin ideologioihin kuten kommunismiin, fasismiin, kansallissosialismiin". (Maailman paradoksit)

"Olemme pieni yhteisö, joka elää historiallisten antagonismien välissä. Meidän vaikea nykyisyys, mutta vielä enemmän tulevaisuus vaativat meiltä asioiden laittamista oikeisiin mittasuhteisiin ja lopettamasta elämistä väärinkäsityksissä. (Aikakausilehti El-Hidaje, 7. maaliskuuta 1943)

"Musliminaisen tulee palata hänen luonnolliseen kutsumukseen äitinä ja kasvattajana (...) Me, kuten kaikki muutkin kansat, tarvitsemme enemmän naisen, joka on äiti ja kasvattaa lapsen kuin naisen joka toimii lääkärinä tai opettajana. Menneisyyden vaikeiden ja kalliiden kokemusten jälkeen emme voi hyväksyä modernin naisen vaatimuksia, joka haluaa samat oikeudet kuin mies unohtaen naisten ja miesten henkiset erot. (Alastomuuden kultti, 1944)

"Emme ole ikinä kannattaneet sovinismia. Meidän isänmaallisuus ei ole ikinä ollut poissulkevaa, vaan aina sivistynyttä ja suvaitsevaista, joka sellaisenaan on mahdollistanut muidenkin elämän ja edistyksen. Meidän suvaitsevaisuus ei voi kuitenkaan mennä niin pitkälle, että katsomme rauhassa omaa tuhoutumista." (Meidän suvaitsevaisuus, Osvit (3/1944)