Siirry sisältöön

Pohjanmaa

Wikisitaateista
  • Huomaan, että täkäläinen väestö ei milloinkaan ole ollut orjuudessa eikä joutunut kyyristelemään ankarien tilanomistajien edessä. Sydämelleni tekee hyvää tämän kansan näkeminen. (Aleksanteri I)
  • Kun Anssin Jukka Puuställin häissä veti puukolla Pikkulammin kurkut poikki, niin ruumis jätettiin ajoportin alle maata rojottamaan, rekiroiti vain heitettiin peitoksi. Ja häitä jatkettiin, niinkuin ei olisi mitään mainittavaa tapahtunut. (Samuli Paulaharju)
  • Min' oon meiltä ja muut on meirän krannista. (Pohjalainen sananparsi)
  • Vauraus näkyy vaateparrestakin. Tilatonkin käyttää sunnuntaisin kalosseja, kaulusta ja siistiä pukua. (Odo Morannal Reuter)
  • Pohjanmaalla on vain vähän herraskartanoita; sitä vastoin kaikki vauraat maatalot näyttävät herraskaisilta. (Zachris Topelius)

Lähteet

[muokkaa]

Suuri Sitaattisanakirja. Toimittanut Jarkko Laine. Helsinki: Otava, 1989.

  • Pohjanmaalla on kaikki mitä tarvitaan / Mitei oo sitei tarvitakaan / Koosta ei oo tapana tinkiä / Kun rakennetaan pytinkiä // Kunnantaloolla ne kaikkia keksii / Turistit kun Lakeuksille marssii / Rakennamma niille monenmoosta / Turha mainita kai minkä kokoosta // Pyramiidi Lapualle / Sfinksi Simpsiön juurelle / Ne vetää Egyptissä väkeä / Mut siel ei voi laskee mäkeä // Jos tieros on kultamitalli / Niin siihen aina löytyy killinki / Urheilulla ei täälä pelleillä / Siitä kerron ny esimerkillä // Meirän likka alaako harrastaa / Hevospooloa, se siinä rattastaa / Starion rakennettiin aiva uus / Saatiin kuntaa jälleen piirinmestaruus // Nurmon kunta lentomäen tarttoo / Kun ne olympiakisoja anoo / Kesäkisat sitte myöhemmin / Kun ne saa valamiiksi velodroomin // Metro Ylistaroon tarvitaan / Kökällä se kai sinne kaivetaan/ Ei kai tuohon ny kai kauaa mee / Jalasjärvi taksikopin tarttee. (Rehupiikles. Atomipommilla kuuhun. AIVCD-4716, 2007)