Richard Coudenhove-Kalergi

Kohteesta Wikisitaatit
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Richard Nikolaus von Coudenhove 1926

Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi (17. marraskuuta 1894 Tokio – 27. heinäkuuta 1972 Schruns, Itävalta) oli itävaltalainen kreivi ja Paneurooppa-liikkeen isä.

Lausahduksia[muokkaa]

  • ”Koemme vaarallisinta vallankumousta maailmanhistoriassa: Valtion vallankumousta ihmistä vastaan. Koemme pahinta ihailua milloinkaan: valtion jumaloimista.”
    • Coudenhove-Kalergi, Totaler Staat – Totaler Mensch (Total State - Total Man)


  • ”Tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Tämän päivän rodut ja luokat vähitellen häviävät tilan, ajan ja ennakkoluulojen vuoksi. Tulevaisuuden euraasia-negroidi-rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, tulee korvaamaan kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella.”
    • Coudenhove-Kalergi, Richard Nikolaus. Praktischer Idealismus


  • "Juutalaisten tuhoamisen sijasta on Eurooppa tuon keinotekoisen valintaprosessin kautta tahtomattaan jalostanut ja kehittänyt siitä kansasta tulevaisuuden johtajakansan. Ei siis ihme, että tämä getto-vankilasta paennut kansa kehittyi Euroopan henkiseksi ylimistöksi. Niin antoi laupias johdatus Pyhän hengen armosta Euroopalle juutalaisten vapautumisen ansiosta uuden aatelisen rodun hetkellä, jolloin feodaaliaateli tuhoutui."
    • Coudenhove-Kalergi, Richard Nikolaus. Praktischer Idealismus


Wiki letter w.svg Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikisitaatteja laajentamalla artikkelia.