Siirry sisältöön

Taisto Sinisalo

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Taisto Jalo Sinisalo (29. kesäkuuta 1926 – 26. maaliskuuta 2002) oli suomalainen poliitikko. Hän oli Suomen kommunistisen puolueen (SKP) opposition näkyvin johtaja 1960-luvun lopusta 1980-luvun loppuun sekä itse puolueen varapuheenjohtaja (1970-1982). Sinisalon mukaan SKP:n opposition nimettiin 1970-luvun alussa taistolaisiksi.

Lausahduksia

[muokkaa]
  • "On suorastaan koomista, että Juuso Walden on kirjoittanut kirjan suomalaisesta yritysdemokratiasta. Hänen asiantuntemustaan kaikenlaisen demokratian kieltämisessä rahansa vaikutuspiirissä ei ole syytä nimittäin epäillä." (Ehkä viimeinen isäntä - muttei viimeinen riistäjä. Tiedonantaja 2/1971, 12. Arvostelu kirjasta Juuso Walden - Viimeinen patruuna.)
  • "Sosialistisissa maissa nuorison perusongelmat on ratkaistu ja esimerkiksi DDR:ssä on säädetty nuorison oikeudet ja velvollisuudet määrittelevä laki. Kaikissa kapitalistimaissa ovat nuoriso-ongelmat sen sijaan kärjistyneet." (Taisto Sinisalo: Niin muuttuu maailma - Muistikuvia ja mielipiteitä. Tammi 1978 [s. 63].)