Siirry sisältöön

Tauno Palo

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Tauno Palo vuonna 1942

Tauno Valdemar Palo (ent. Brännäs, Paloniemi; 25. lokakuuta 1908 Hämeenlinna – 24. toukokuuta 1982 Helsinki) oli suomalainen näyttelijä ja laulaja.

Sitaatteja

[muokkaa]
  • "Jouduin 6-vuotiaana Brännäsin perheen köksäksi. Äitini lähti työhön, ja minä olin nuorimpana se, joka sai hoitaa kotityöt. Kun isä ja äiti palasivat töistä, veljeni ja sisareni koulusta, kannoin minä pöytään milloin perunaa ja soosia, milloin puuroa tai soppaa. Ihme kyllä minä innostuin silloin ruoanlaitosta, vaikka monelle olisi käynyt niin, ettei olisi sen koommin keittiönovea avannut. Harrastukseni on säilynyt näihin päiviin asti. En minä keittokirjoja käytä, mielikuvitusta sitäkin runsaammin ja kauniita ajatuksia. Äitini opetti, että kukat tarvitsevat kukkimiseen ja ruoka kypsymiseen helliä sanoja ja tuo resepti on kyllä paikallaan. Kokeilen mielelläni, sekoittelen erilaisia mausteita ja tulos voi olla hyvinkin makoisa. Ja kun ei tiedä, mitä valmistaa, sitä voi itse antaa ruoalle nimen. Kaikki tietävät, mitä on janssoninkiusaus, mutta harva tietää, mitä on Taunon katumus. Sopivana ajankohtana olen valmistanut sitä läheisilleni, ja se on niin herkullista, että sillä on ollut toivottu, lauhduttava vaikutus."
  • "Näyttelijöiden lapset joutuvat kasvamaan melkoisesti yksikseen. Vanhemmat ovat päivisin ja iltaisin työssä. Poikieni Pertin ja Martin pieninä ollessa pystyin olemaan harvoin kotona. Elämä kuohui kiivaana ympärilläni. Näin lapseni tavallisimmin nukkumassa. Hukkasin perheeltäni satoja yhdessäolon tunteja tekemällä työtä. Tiesin, etten menetellyt oikein, mutta en voinut tehdä toisin."
  • "En haluaisi enää olla nuori. Tämä aika on sekava ja rauhaton. Jos synnyn tänne maan päälle uudelleen, toivon, että se tapahtuisi silloin, kun täällä on rauhallisempaa. Silloin, kun ihmiset ovat oppineet sietämään toisiaan ja elämä on hioutunut hivenen pyöreäsärmäisemmäksi. Tästä hampaita kiristelevästä maailmasta en pidä. Me ihmiset olemme loppuun asti raakileita. Voimme tosin täällä vaeltaessamme kypsyä vähän, mutta emme tietysti kokonaan."

Lähteet

[muokkaa]

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/24/tauno-palo-perheen-parissa