Ero sivun ”Maria Jotuni” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 231 merkkiä poistettu ,  10 vuotta sitten
[[Tiedosto:Jotuni.jpg|200px|right|thumb|Maria Jotuni]]
'''Maria Gustaava Jotuni''' (vuoteen 1906 Haggrén, vuodesta 1911 Jotuni-Tarkiainen, 9. huhtikuuta 1880 Kuopio – 30. syyskuuta 1943 Helsinki) oli merkittävä suomalainen kirjailija ja näytelmäkirjailija.
 
==Sitaatteja==
* "Mietelmien ei tarvitse olla ajattelua. Ne voivat olla itseviihdyttelyä. Siis jatkoa kehtolauluille vain."
 
* "Älä luota aikaan, se voi pettää sinut."
 
* "Sinun ajatuksesi tulokset ovat sinun. Ei kukaan kykene niitä sinulta ottamaan. On kuitenkin yksi vihollinen, joka vaanii rikkauttasi. Aika. Ikäsi mukana, pala palalta sinä kadotat keräämäsi varat, niin että kun sinä lähdet täältä, voit olla yhtä köyhä kuin tänne tullessasi."
 
* "Antaa, siinä suurin elämän onni. Jos emme osaa antaa, emme osaa rakastaa."
 
* "Sakeat savupilvet kohoavat kadulla ja hulmahtelevat akkunoitamme vastaan. Siellä häämöttää ulkomaailma, jota emme näe. Me kuulemme vain auton kamalia törähdyksiä, jotka hälventävät ilakoivien ihmisten äänet ja naurun."
 
* "Avioliiton ei tarvitse suinkaan olla onnellinen ollaksensa oikea avioliitto. Monta kerta sen onnettomuus on juuri ainoa onni, sillä se on se koulu, joka kasvattaa todellisen ihmisen. Vasta todellisena ihmisinä ja täysikasvuisina me olemme oikea käyttövoima."
 
* "Epäsuhtainen avioliitto on kuin raskaat kahleet, jotka sitovat kaksi vankia yhteen, vakia, joilla ei ole muuta yhteistä kuin kahleensa: viha ja elämän käytäntö."
 
==Lähteet==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko