Unabomber

Kohteesta Wikisitaatit
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ted Kaczynski nuorena Californian yliopiston professorina, Berkeleyssä 1968
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Unabomber, eli Theodore John "Ted" Kaczynski on amerikkalainen massamurhaaja ja matematiikan professori. Matemaattisesti erittäin lahjakas Kaczynski väitteli matematiikan tohtoriksi ja opetti kolme vuotta Michiganissa, kunnes hänet palkattiin vuonna 1967 Kalifornian yliopistoon matematiikan professoriksi.

Englanninkielisen Wikipedian mukaan (1959-62) Kaczynski otti osaa 16-vuotiaasta lähtien osaa 21 muun korkeakoulu-opiskelijan kanssa Harvard-kokeisiin, joita on kuvattu 'häiritseviksi'ja 'ei puolustettavissa olevaksi eettisesti'. en.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra(www-sivut: theatlantic.com/past/docs/issues/2000/06/chase.htm , counterpunch.org/1999/10/18/cia-shrinks-lsd/)

Sitaatit[muokkaa]

  • "Toivomme vakuuttaneemme lukijan siitä, ettei järjestelmää voi uudistaa siten, että vapaus sovitettaisiin yhteen teknologian kanssa. Ainoa reitti ulos on vapautua koko teollis-teknologisesta järjestelmästä. Tämä edellyttää vallankumousta, ei välttämättä aseellista kansanousua, mutta varmasti radikaalia ja perustavan vastaista muutosta yhteiskuntamme luonteesta."

(Ote Kaczynskin manifestistä "Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus", 140. kappale.)

  • "Ai he sanovat minua hulluksi." (Jim-tv:n dokumentissa Unabomberista)

Unabomberista sanottua[muokkaa]

  • "Luulisin että vain 10-12 henkilöä tässä maassa ymmärsi tai arvosti sitä (Kaczynskin opinnäytetyötä)." -Maxwell Readen, eläkkeellä olevan matematiikan professorin kommentti Kaczynskin opinnäytetyöstä.
  • "Ei ole tarpeeksi sanottu, jos sanoo hänen olevan älykäs." - George Piranian, kuuluisa huippu-matemaatikko.

Lähteet englanninkielisen wikipedian mukaan: nytimes.com/1996/05/26/us/prisoner-of-rage-a-special-report-from-a-child-of-promise-to-the-unabom-suspect.html