Alwari Tuohitorvi

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Alwari Tuohitorvi oli suomalainen ensin progressiivista rockia, myöhemmin glamrockia ja poppia soittanut yhtye. Se toimi 1968 - 1979 (nimellä Alwari T 1976 - 1979). Yhtye perustettiin Ähtärissä, mutta se toimi myöhemmin Tampereella. Bändiin ovat kuuluneet ainakin Jukka Rautiainen, Olli Jussi Kivistö, Seppo Tammilehto, Seppo Alajoki, Hannu Latva-Hakuni, Markku Räisänen, Jarkko Leivo, Frank Robson, Rale Koivisto, Mika Sundqvist ja Rape Pikanen.

Sitaatteja[muokkaa]

  • Ostettiin vähittäismaksulla 500 markan kappalehinnalla kiiltävän punaiset sähkökitarat (Alpo) Hämäläisen radioliikkeestä. (Jukka Rautiainen)
  • Kesän tienesti Ostolan höyrysahalla höyläkoneen apulaisena meni käsirahaan ja eikä siinä pari keikkapalkkiota, 10 markkaa per soittaja, paljoa auttanut. Mutta kun sitten valmistui sen vuoden verotus, saatiin myös mätkyjä 500 markkaa mieheen. (Jukka Rautiainen)
  • Mentiin kirkon naapurissa silloin sijainneeseen verotoimistoon ihmettelemään. Hyvin syönyt verojohtaja tepasteli tiskin takana ja virkkoi henkseleitään paukutellen: "Se on poijaat omaisuusveroa!" (Jukka Rautiainen)
  • Lisää mätkyjä tuli seuraavana vuonna, kun paikallislehti teki jutun. Nyt oli perusteena: "Kyllä te hyvin tienaatte, kun kuvakin oli lehdessä". Elettiin 1960-luvun puoliväliä. (Jukka Rautiainen)
  • Bändin nimeksi pantiin Alwari Tuohitorven lannanlevittäjät. Tuolla nimellä ei kuitenkaan ehditty tehdä yhtään keikkaa. Fonistin (Markku Räisäsen) äiti oli sen verran tiukkanutturainen kansakoulunopettaja että meidän poika ei tuonnimisessä orkesterissa soita. (Jukka Rautiainen)
  • Keikkaa heitettiin pitkin Pohjanmaata, soitettiin tangoa A-mollissa, humppaa D-mollissa, valssia C-duurissa ja yritettiin tunkea väliin rokkia E-duurissa. Noilla eväillä soittotilaisuuksia riitti kaikille viikonpäiville. (Jukka Rautiainen)
  • Kesä 1970 kierrettiin Jukka Kuoppamäen taustabändinä ja samalla lahjottiin alan tapaan suurimpien tanssipaikkojen vetäjät niin, että syksyllä uskallettiin yrittää omin avuin. (Jukka Rautiainen)
  • Parin vuoden päästä homma alkoi polkea paikoillaan. Kaikenlaista vaihtelua kokeiltiin... muutaman kuukauden uusi kokoonpano yritti veivata progressiivista, mutta huomasi pian, että tilausta oli rokkibändille. Puettiin päälle kimaltelevat kuteet ja homma olikin selvä. Levyttämään päästiin syksyllä -73 ja nousukiitoa kesti vuoteen 1977 asti. (Jukka Rautiainen)
  • Uudet tuulet alkoivat kuitenkin puhaltaa Suomen rokkibisneksessä. Tuli rockabilly, tuli punk ja tuli ikää äijille. Kaikessa sovussa miehet päättivät lyödä pillit pussiin syksyllä 1979. (Jukka Rautiainen)

Lähteet[muokkaa]

Ähtärinjärven Uutisnuotta 14.6.2017.