Euroopan unioni

Kohteesta Wikisitaatit
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Euroopan unioni (lyh. EU) on eurooppalaisten valtioiden poliittinen ja taloudellinen liitto.

Sitaatteja[muokkaa]

  • Thatcher katsoo, että luonnosteltu valtioyhtymä on utopistisempi kuin Baabelin tornin rakentamisen aikainen. "Silloin rakennusmiehet ainakin puhuivat samaa kieltä aloittaessaan työt!" Margaret Thatcherin suorittama EU:n vertaaminen Baabelin torniin on kiintoisa. (PETO VAI PELASTAJA?, THORALF GILBRANT, EU, peto vai pelastaja? - Euroopan unioni politiikassa ja profetiassa, RV-KIRJAT, Vantaa, Toinen painos, https archive.org/stream/EuPetoVaiPelastaja/EuPetoVaiPelastaja_djvu.txt)
  • Euroopan unioni toimii hirvittävän hyvin isoissa kysymyksissä: ilmastonmuutoksen vastustamisessa, kauppapolitiikan kehittämisessä ja turvallisuusasioissa, mutta sitten on kansallisia kysymyksiä ja pienempiä asioita, joihin EU:n ei kannattaisi puuttua.
    • Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni[1]
  • Steinhauser, Karl (1994): ' EU - huomispäivän super-Neuvostoliitto. '
  • "Suomi menetti itsenäisyytensä vuonna 1994 ilman että ammuttiin laukaustakaan." (Seppänen, Esko & Karkama, Pentti & Taanila, Hannu: EU vai ei?. Helsinki: E. Seppänen, 1994. ISBN 952-90-5309-6.)

Lähteet[muokkaa]

  1. Koivisto, Matti: Euroopan unioni on jumissa, mitä tapahtuu seuraavaksi? 5 vaihtoehtoa puntarissa Yle Uutiset. 24.3.2017. Viitattu 24.3.2017.