Thoralf Gilbrant

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thoralf Gilbrant (1919 – 2006) oli norjalainen kristitty kirjailija ja päätoimittaja, joka oli tunnettu mm. 1994 julkaistusta Euroopan unionia arvostelevasta teoksestaan EU – Peto vai pelastaja?.

" Thatcher katsoo, että luonnosteltu valtioliittouma (EU) on utopistisempi kuin Baabelin tornin rakentamisen aikainen. 'Silloin rakennusmiehet ainakin puhuivat samaa kieltä aloittaessaan työt!' Margaret Thatcherin suorittama EU:n vertaaminen Baabelin torniin on kiintoisa."

" Mitä erilaisimpia tahoja on yhtynyt pelaamaan jättimäistä peliä maailman kohtalolla - poliittisia, taloudellisia, aatteellisia, uskonnollisia, okkulttisia. Niissä on lännen kapitalistiruhtinaita, japanilaisia teollisuusmoguleja, arabialaisia öljyseikkejä, Vatikaanin ja jesuiittojen vuosisataisia instituutioita, vapaamuurarien veljestöjä, Uuden Ajan lonkeroita, fasistisia ja marxilaisia kaadereita. Mikä näissä kaikissa on yhteistä, niin se, että ne verhotusti pyrkivät samaan päämäärään: yksi maailma, yksi maailmanherruus." (PETO VAI PELASTAJA?, THORALF GILBRANT, EU, peto vai pelastaja? - Euroopan unioni politiikassa ja profetiassa, RV-KIRJAT, Vantaa, Toinen painos, https archive.org/stream/EuPetoVaiPelastaja/EuPetoVaiPelastaja_djvu.txt)