Jenson Button

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:
Jenson Button

Jenson Alexander Lyons Button MBE (s. 19. tammikuuta 1980 Frome, Somerset, Englanti) on englantilainen autourheilija. Nykyään hän kilpailee Formula 1 -sarjassa ja on vuoden 2009 Maailmanmestari.

Lausahduksia[muokkaa]

 • "Se on mahtava idea. On mukavaa, että voitosta irtoaa viisi pistettä enemmän kuin toisesta sijasta. Asia on tärkeä, koska me kaikki rakastamme voittamista. Itse voitin tällä kaudella kuusi kisaa, joista jokaisesta minulle irtosi vain kaksi pistettä enemmän."[1]
  • FIA:n ehdottomasta uudesta pistesysteemistä (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1)
 • "En usko hänen voivan lopettaa nyt. Hänen täytyy pysyä mukana ensi vuoteen. Hänen täytyy itsensä takia jatkaa, kunnes hän voittaa jälleen kisoja, jotta hän voi sitten jättää lajin. Uskon hänen tekevän parempia suorituksia 2011"[2]
 • "Minua ei kiinnostaisi formula ykkösissä ajaminen, jos ensimmäisestä kilpailusta lähtien olemassa olisi mahdollisuus, että sinusta tehdään ykkös- tai kakkoskuljettaja. Mitä ideaa siinä olisi?"[3]
 • "Olen uinut eri puolilla maapalloa, mutta Japanissa altaassa ei saa ohittaa. Kun olin ohittanut jonkun, niin minun kerrottiin menevän liian lujaa. Kerroin kyllä miehelle, että en nähnyt missään keltaisia lippuja."

Unkarin Grand Prix'n jälkeinen lehdistötilaisuus 2006[4][muokkaa]

 • "Outoa on, että se tuntuu jo varsin normaalilta. Vau, mikä päivä! Sääolosuhteet tekivät kilpailusta vaikean kaikille. Nousu voittoon 14. lähtöruudusta oli paras mahdollinen tapa voittaa."
 • "Jos ääneni kuulostaa oudolta, niin se johtuu siitä, että olen huutanut niin paljon!"
 • "Viimeisen kymmenen kierroksen aikana en olisi halunnut kilpailun loppuvan. Yleensä johdossa kierrokset tuntuvat varmaankin kestävän ikuisuuden, mutta itse nautin joka hetkestä matkalla ensimmäiseen voittooni."
 • "Hienoa saada ensimmäinen voitto pitkän yrityksen jälkeen. Mahtava tunne minulle ja tallille. On myös hyvä, ettei minun tarvitse enää antaa haastatteluja siitä, miksi en ole pystynyt voittoon 113 GP:ssä. Nyt kuulostaa paljon paremmalta kun voin sanoa, että minulla on yksi voitto 113 GP:stä."

Lähteet[muokkaa]

 1. Button pisteuudistuksesta: Mahtava idea! 11. joulukuuta 2009. MTV3.fi. Viitattu 11. syyskuuta 2010.
 2. Buttonilla teoria siitä, miksei Schumi lopeta 22. heinäkuuta 2010. MTV3.fi.
 3. Button: Tallimääräykset saisivat minut lopettamaan 30. heinäkuuta 2010. MTV3.fi.
 4. Unkarin GP:n lehdistötilaisuus: Vau, mikä päivä! 6. elokuuta 2006. MTV3.fi. Viitattu 11. syyskuuta 2010.