Keskustelu:Oscar Wilde

Wikisitaateista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cscr-candidate.svg Tätä sivua ehdotettiin suositelluksi sitaattikokoelmaksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin suositellut sitaattikokoelmat -äänestys on arkistoitu


Paitsi että ei ole viitteitä, puute on myös se, että ei käy ilmi, mitä suomennosta on käytetty vai onko suomennettu itse; jos on suomennettu itse, niin silloin myöskään käännöksen tarkkuudesta ei ole takeita.--Urjanhai 3. helmikuuta 2010 kello 15.06 (UTC)

Otetaan esimerkiksi tämä sitaatti:

  • Se mitä ihmiset kutsuvat vilpillisyydeksi on minun mielestäni vain tapa monistaa persoonallisuutensa. Kunnianhimo on epäonnistuneen ihmisen viimeinen suojapaikka.

- Tässä jälkimmäinen lause on aivan eri sitaatista, niin kuin kirjasta "Dorian Grayn muotokuva" heti nähdään, ja tuo alkuosanakin oleva on suomennettu vapaasti ja poikkeaa ainakin kirjan viimeisimmän (vanhahkon) suomennoksen sanamuodosta, joka on: "Onko vilpillisyys paha rikkomus? Ei minun mielestäni. Se on vain keino jolla voimme moninkertaistaa persoonallisuutemme."--Urjanhai 15. maaliskuuta 2010 kello 12.02 (UTC)

Lista on täynnä käännösvirheitä, ja siinä on myös se massiivinen puute, ettei sitaattien sanojaa mainita. Valtaosa sitaateistahan on Wilden kaunokirjallisten teosten henkilöhahmoilta. Kannatan listan tyhjentämistä ja uudelleen aloittamista. --ML 10. tammikuuta 2011 kello 16.53 (UTC)