Siirry sisältöön

Marja-Sisko Aalto

Wikisitaateista
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.
Voit auttaa parantamaan artikkelia lisäämällä asianmukaisia lähteitä.
Lähteettömät tiedot saa myös kyseenalaistaa tai poistaa.
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Marja-Sisko Aalto (s. 29. heinäkuuta 1954 Lappeenranta) on entinen Imatran kirkkoherra, joka tuli tunnetuksi marraskuussa 2008 ilmoittaessaan olevansa transsukupuolinen.

Lausahduksia

[muokkaa]
  • "Teini-iässä opin, että kyseessä olisi transvestismi, joka on vähän eri asia kuitenkin, ja sen tiedon kanssa oli sitten turvallisempi elää. Sekin on tämmöinen naureskelun aihe ja vaiettu aihe, mutta jotenkin ehkä kuitenkin helpompi sosiaalisesti hyväksyä kuin transsukupuolisuus, joka on vähemmistön vähemmistön vähemmistö ja juuri outoutensa takia yleisesti vieroksuttu."
  • "Se on kaikille transsukupuolisille tavattoman suuri ristiriita, läpi elämän kulkeva asia kunnes käydään korjaamaan. Eihän se tietysti koko ajan mielessä pyöri, mutta siinä taustalla kulkee läpi elämän." (Aallon vastaus Inhimillinen tekijä -ohjelmassa haastattelijan kysymykseen "Marja-Sisko, sä olet syntynyt miehen ruumiiseen mutta koet olevasi nainen niin kuinka iso ristiriita tää on sulle ollu?)
  • "Vapautunut ja onnellinen. Tätä minä olen odottanut vuosikaudet. Vuosikymmenet, voisin sanoa." (Aallon vastaus Inhimillinen tekijä-ohjelmassa kysymykseen "minkälainen sun tilantees on tällä hetkellä?")