Nainen

Kohteesta Wikisitaatit
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sitaatteja[muokkaa]

 • ”Ovatko suomalaiset naiset kauniita?”, oli kerran eräässä amerikkalaisessa kerhossa kysytty Aino Malmbergiltä, joka oli siellä esitelmöinyt. ”Niin, minä olen kaunein”, vastasi Aino Malmberg suorasukaisesti. Taidepaussi. Ja hän antoi pienen punaisen nenänsä paistaa ja yhtä paksun kuin pitkän vartalonsa vaikuttaa. [3]

Raamattu naisesta[muokkaa]

 • ”Sen sijaan jos nainen on avopäin, kun hän rukoilee tai profetoi, hän häpäisee päänsä, sillä sehän on samaa kuin hän olisi antanut ajaa hiuksensa pois. Ellei nainen peitä päätään, hän voi yhtä hyvin leikkauttaa hiuksensa. Mutta jos kerran hiusten leikkaaminen tai pois ajaminen on naiselle häpeällistä, hänen tulee peittää päänsä.”
  • 1. Kor. 11:5–6
 • Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä, eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia.”
  • 1. Kor. 11:7–8
 • ”Naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa.”
  • 1. Kor. 14:34–35

Sanottua[muokkaa]

 • ”Kun naisen hengissä selviämisen ehto on ollut miehen mielistely, tällaisesta perinteestä ei niin vain pääse eroon. Ja lapset eivät edes tiedä pukeutuvansa kuin prostituoidut.” – Kaari Utrio, Helsingin sanomien haastattelu[5]
 • Naisen elämää: / Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava. / Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liia kilt. / Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu. / Jos sää ole hiljaa, on suns jotta kummallist. / Jos sää anna, sää ole helppo nakki. / Jos sää pihtaat, haeta joltain muult. / Yritä täsä sit olla! (Karoliina Koskinen). - Tämä ei siis ole Heli Laaksonen -runo, vaikka yleisesti näin luullaan.

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

 1. Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä 2012 Unwomen YK:n vuonna 2010 perustama
 2. Le Monde Diplomatique 1/2013 Unwomen liite
 3. Elli Tompuri, Mikä ihminen on -? WSOY 1946 s. 139
 4. Mietelmiä, Sananlaskuja ja sitaatteja Panda kustannus 2005 s. 49
 5. Martelius, Katja: Kaari Utrio lupaa naisille hyviä aikoja. Helsingin sanomat 1.3.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta: