Mrs. Doubtfire – Isä sisäkkönä

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia

Mrs. Doubtfire – Isä sisäkkönä on vuonna 1993 ensi-iltansa saanut komediaelokuva.

Mrs. Doubtfire[muokkaa]

  • Ensimmäinen päiväni naisena ja tunnen jo kuumia aaltoja.
  • [Kävelee kadulla ja joutuu melkein ryöstetyksi. Lyö ryöstäjää.] [Danielin äänellä]: Käpälät irti, kusipää! ANTAA HEITTÄÄ!
  • [Näkee Stun mersun.]: Könsikäs on täällä... Miten kaunis pikku auto Don Juanilla. [Repii irti auton nokkakoristeen.] Ikävä vahinko...
  • Sanotaan, että tuollainen iso auto kompensoi pieniä sukuelimiä. Mutta te olette kyllä salskea poika.
  • Nattie, tuon saa aikaan rasvaimulla.
  • [Lukee kirjettä televisiossa.] ”Rouva Doubtfire; Kaksi kuukautta sitten äiti ja isä päättivät erota. Nyt he asuvat eri taloissa. Veljeni sanoo ettemme ole enää perhe. Onko se totta? Menetinkö perheeni? Voinko mitenkään saada vanhempani takaisin yhteen? Terveisin, Katie McCormick.” Hyvä Katie... Jotkut vanhemmat, suutuksissaan, tulevat toimeen paremmin erillään. He eivät riitele aina, ja heistä voi tulla parempia vanhempia sinulle. Toisinaan he palaavat yhteen. Ja toisinaan eivät. Elleivät palaa, älä syytä itseäsi. Vaikka he eivät rakasta toisiaan, he rakastavat silti sinua. On kaikenlaisia perheitä, Katie. Joissain on vain äiti, joissain vain isä, tai on kaksi perhettä. Jotkut lapset asuvat sedän tai tädin luona. Jotkut asuvat isovanhempien luona, jotkut sijaiskodissa. Jotkut asuvat eri kodeissa, eri alueilla, eivätkä tapaa päiviin, viikkoihin, kuukausiin tai jopa vuosiin. Mutta jos on rakkautta, ne siteet pitävät. Ja sinulla on perhe sydämessäsi aina. Rakkaita terveisiä sinulle. Kyllä kaikki järjestyy. Hei hei.

Dialogit[muokkaa]

Daniel: Voitko tehdä minusta naisen?
Frank: Olen niin iloinen!

Stu: Synnyin Lontoossa. Mistä päin Englantia olette?
Mrs. Doubtfire: Sieltä täältä, vähän kaikkialta.
Stu: Murteenne tuntuu olevan sekoitusta.
Mrs. Doubtfire: Samoin rusketuksenne.

Mrs. Doubtfire: Hän piti kovasti alkoholista. Se tappoi hänet.
Miranda: Oliko hän alkoholisti?
Mrs. Doubtfire: Ei, mutta Guinnesin rekka ajoi hänen ylitseen. Alkoholi siis tappoi hänet.

Natalie: Isi?
Daniel: Kyllä kulta. Minä tässä.
Miranda: (HUUTAA)
Daniel: Onnea syntymäpäivänä.
Miranda: Daniel? Hyvä luoja! Koko ajan... Koko ajan olit... Älä puhu minulle! Älä koske minuun! Minun pitää mennä. Meidän pitää mennä. Meidän pitää lähteä. Nyt mennään!

Daniel: Kahdessa kuukaudessa olen hankkinut asunnon. Olen tehnyt siitä sopivan lapsille. Myönsitte sen. Minulla on myös työpaikka lähettämössä, joten olen täyttänyt vaatimuksenne aikataulussa edellä. Käyttäytymiseni suhteen voin vedota vain järjettömyyteen. Kun lapseni syntyivät, olin hulluna heihin. Olen riippuvainen lapsistani. Rakastan heitä koko sydämestäni. Ellen saa nähdä heitä joka päivä, tuntuu kuin en saisi ilmaa. En voi elää ilman ilmaa, enkä heitä. Minun on saatava olla heidän kanssaan. Tarvitsen heitä. Meillä on yhteinen menneisyys. He tarvitsevat minua, kuten minä heitä. Älkää viekö minulta lapsiani.
Tuomari: Herra Hillard... Olette saanut monet uskomaan, että olette 60-vuotias nainen. Se ei ole helppoa. Ja pikku puheenne vaikutti sydämelliseltä ja aidolta. Mutta uskon sen olleen lahjakkaan näyttelijän loistava esitys.
Daniel: Ei se ollut.
Tuomaei: Tosiasia on, että elämänne on viime kuukausina ollut hyvin epäsovinnaista. Enkä voi alistaa viattomia lapsia omituisen käytöksenne armoille. Huoltajuus määrätään rouva Hillardille.
Daniel: Pyydän...
Tuomari: Saatte vierailla valvotusti lauantaisin.
Daniel: Valvotusti?
Tuomari: Oikeuden määräämä henkilö tulee luoksenne. Ehdotan myös psykologisia testejä ja mahdollisesti hoitojakin teille. Tutkimme tapauksen taas vuoden päästä. Istunto on päättynyt.