Ero sivun ”Häme” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
965 merkkiä lisätty ,  4 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(Ak: Uusi sivu: * On mulle Suomi suloisin, / vaan Häme siitäi kallehin! (J. H. Erkko) * Kuulin kummat, näin imehet, / Hämehessä käyessäni. (Kanteletar) * Häme - nimesi ...)
 
 
* Häme - nimesi [[sointu]] jo [[lämmin]] ja suvinen on / kuin rukiin kelta kullassa auringon. ([[Lauri Pohjanpää]])
 
* Vaikka ei [[hämäläinen]] ole ulkomuodoltaan erikoisen [[kaunis]], on hänellä kuitenkin sekä ruumiillisen että [[henki]]sen sitkeytensä, uutteruutensa ja mietiskelevän luonteensa vuoksi ominaisuuksia, jotka tekevät tämän rodun voimakkaaksi kestämään [[taistelu]]ssa [[olemassaolo]]nsa puolesta. ([[M. G. Retzius]])
 
* Hämäläisten [[nimi]] johtuu [[viro]]nkielisestä "[[häm]]"-[[sana]]sta, joka merkitsee [[räme]]ttä. ([[O. M. Reuter]])
 
* [[Pohja]]ltaan itsepäisempää, taipumattomampaa [[kansa]]a kuin [[oikea]] [[hämäläinen]], [[kirjailija]]mme [[Juhani Aho]]n "[[kataja]]inen [[kansa]]", ei ole olemassa. Hän pitäytyy niin tunnollisesti , niin järkähtämättä kaikkeen [[vanha]]an, että hän - paitsi mitä [[kristinusko]] ja [[sivistys]] pakostakin ovat häntä hioneet - luonteeltaan, tavoiltaan, koko [[maailma]]nkatsomukseltaan on vielä tänäkin [[päivä]]nä sama kuin puoli [[vuosituhat]]ta sitten. ([[O. M. Reuter]])
 
* [[Hämeenlinna]], ensikerran kun sen [[kuutamo]]ssa näin / [[Hattelmala]]n harjanteilta, tuo ei mene mielestäin! ([[J. L. Runeberg]])
28 778

muokkausta

Navigointivalikko