Siirry sisältöön

Iso-Britannia

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Iso-Britannia on pohjoiseurooppalainen valtio, jonka pääkaupunki on Lontoo. Siihen kuuluvat maat ovat Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti.

Lainauksia[muokkaa]

  • Englantilaiset eivät ole onnellisia elleivät he ole surkeita, irlantilaiset eivät ole rauhallisia elleivät sodi eivätkä skotit ole kotonaan elleivät ole ulkomailla.

Englannista ja englantilaisista[muokkaa]

  • It came to me that Hyde Park has never belonged to London - that it has always been , in spirit, a stretch of countryside; and that it links the Londons of all periods together most magically - by remaining forever unchanged at the heart of a ever-changing town.
    • Minulle valkeni, ettei Hyde Park ole koskaan kuulunut Lontooseen - että se on aina ollut sielultaan osa maaseutua; ja että se liittää kaikkien aikakausien Lontoot yhteen mitä maagisimmalla tavalla - säilymällä ikuisesti muuttumattomana jatkuvasti muuttuvan kaupungin sydämessä.
    • Dodie Smith: I Capture the Castle (1998)[1]
  • Kun englantilaisella ei ole mitään tekemistä ja hänen täytyy odottaa jonkin aikaa, hänen ainoa apukeinonsa on käveleminen. Ranskalainen istuu ja sytyttää sikarin, italialainen nukahtaa, saksalainen mietiskelee, amerikkalainen keksii jäsenilleen uuden asennon, joka on mahdollisimman kaukana luonnon tarkoittamasta, mutta englantilainen aina vain kävelee.

Skotlannista ja skoteista[muokkaa]

  • Myös Norjalla on loistavia tulevaisuudennäkymiä; ja Lappi on huomattavan tulvillaan loistavia mahdollisuuksia. Mutta sallikaa minun sanoa teille, että jaloin tulevaisuudennäkymä, minkä skotti koskaan näkee, on Englantiin vievä valtatie.

Irlannista ja irlantilaisista[muokkaa]

  • Englantilainen ajattelee istuallaan, ranskalainen seisaallaan, amerikkalainen astellen edestakaisin, irlantilainen jälkeenpäin.

Viitteet[muokkaa]

  1. I Capture the Castle Quotes. Good Reads. Viitattu 4. toukokuuta 2014.