Siirry sisältöön

Veikko Lavi

Wikisitaateista
Wikipedia
Wikipedia
Wikipediassa on artikkeli aiheesta:

Toivo Veikko "Vepa" Lavi (23. huhtikuuta 1912 Kotka - 22. toukokuuta 1996 Hamina) oli suomalainen laulaja, lauluntekijä ja kirjailija. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat esimerkiksi Jokainen ihminen on laulun arvoinen, Kaljahanat aukes, Kotkan kerttu, Sukuvika - suksi ei luista, Laulajan testamentti, Tukilisä-jenkka, Savolainen fakiiri, Limperin Hilma, Hunajainen tango ja Silakka-apajalla.

Mielipiteitä[muokkaa]

  • "En välitä kultalevyistä, teen musiikkiani älykkäille ihmisille. Jos saan kultalevyn, olen joutunut massan joukkoon. Tosin kultalevyt sopisivat hyvin saunan katon paikkaamiseen, niissä on naulanreikäkin valmiina."
  • "Mitä enemmän opin tuntemaan ihmisiä sitä enemmän rakastan kanojani."
  • "Inhoan kaikkea teko-alkuista. Myös tekohymyä valokuvissa. Siksi minusta ei juuri olekaan hymykuvia."
  • "Avioliitto tyhmän ihmisen kanssa on kuin elinkautinen."
  • "J. Alfred Tanner ja 'Säkkijärven polkka' ovat tehneet monin verroin enemmän ihmisiä onnellisemmiksi kuin ooppera."
  • "Tutustuin Pelle Miljoonaan, Juiceen, Tuomari Nurmioon ja J. Karjalaiseen. Hassisen Koneen pojat kävivät minua erikseen tapaamassa. Huomasin, että olin nuorten kanssa samalla aaltopituudella. Kaverit tunsivat myös hyvin lauluni ja olivat seurailleet mielipiteitäni. He ihastelivat sitä, että rohkeasti haukuin kaikki tekopyhät, tekouskovaiset ja tekoisänmaalliset."
  • "Euroviisuihin ja Syksyn säveliin en ole koskaan osallistunut. Vasta yli 90-vuotiaana saatan höynähtää tekemään sellaista uraa. Esimerkiksi Syksyn Sävelen voitti 10-vuotias tyttö laulamalla Minttu ja Ville. Se on hyvä laulu, muttei sovi aikuisten maailmaan. Keväällä voitti toisen laulukilpailun tyttö, jolla on brasilialainen nimi ja joka laulaa englanniksi. Mätösvaaran Takakakkaran orkesterillakin on nykyisin ulkomaalainen nimi ja solisti naukuu englantia, jota kukaan englantilainen ei ymmärrä. Hyvä viihde ja hyvä taidemusiikki olisi saatava samanlaiseen arvoon. Huono viihde ja huono taidemusiikki kelpaavat samaan romukoppaan."
  • "Tämä asesysteemi on Suomessa ihan hölmöä. Jos nyt tulisi sota, nin ei me pärjättäisi kuin korkeintaan Islannille. Ja siellä ei ole armeijaa. Näillä meidän asemenoilla voitaisiin rakentaa paljon asuntoja tai vaikka tehtaita. Tällainen touhu on hölmöä. Eihän meillä ole vihollistakaan. Mistä pirusta me se vihollinen löydetään. Pitääkö meidän mennä tappelemaan Tulimaahan vai minne."

Lähteet[muokkaa]

  • Tuula Salmi: Laulun arvoinen Lavi (Tammi, 1984)
  • Varis ja valtion varatyömies-kokoelman kansilehti (2009)