Siirry sisältöön

Wikisitaatit:Tervetuloa Wikisitaatteihin

Wikisitaateista
Opas käytäntöihin
Käyttäytyminen
Käytännöt
Ei henkilökohtaisia hyökkäyksiä
Muokkaaminen
Mitä Wikisitaatit ei ole
Älä pure uusia tulokkaita
Oleta muilta hyvää tahtoa
Kirjoittaminen ja uutiset
Lähteet
Uusi sivu
Neutraali näkökulma
Poistokäytäntö
Yhteenveto
Käyttäjät
Käyttäjätunnus
Käyttäjäsivu
Keskustelusivu
Tekijänoikeudet
Vastuuvapaus


Wikisitaatit on yksi Wikimedian hankkeista ja Wikipedian sisarhanke. Tämän hankkeen tavoitteena on rakentaa sitaattikokoelma. Henkilöt ja aiheet ovat vapaita, kunhan ne ovat jotenkin tunnettuja. Tämä hanke on vielä melko nuori mutta kasvamassa hyvää vauhtia. Kiinnostuksesi kasvaessa käy rekisteröitymässä sivuillemme luomalla käyttäjätunnuksen.

Lukeminen

[muokkaa]

Lukeminen on yksinkertaista. Linkkejä joihinkin henkilöihin ja luetteloihin on esillä suoraan etusivulla. Halutessasi voit myös käyttää hakua (sivun vasemmassa laidassa), jolla pystyt hakemaan kiinnostamaasi kokoelmaa.

Muokkaaminen

[muokkaa]

Kuka tahansa on tervetullut muokkaamaan tätä hanketta. - Sivun muokkaus on toivottavaa. Muokkaus onnistuu helposti painamalla välilehteä muokkaa. Kuten jo aikaisemmin todettiin, voidakseen muokata ei tarvitse olla rekisteröitynyt.

Monen mielestä hanke, jossa kuka tahansa voi muokata on epäilyttävä. Olemme kuitenkin sitä mieltä että ennen pitkää tämä on vahvuus, sillä kuka tahansa voi myös korjata virheen tai poistaa vandalismista aiheutuneet ongelmat.

Kirjoittaminen

[muokkaa]

Kirjoita rohkeasti ja aloita uusia sivuja ja kokoelmia tai lisää sitaatteja, joista ennen pitkään muodostuu yhä kattavampia kokoelmia ja parempia sivuja. - Tuskin sellaista henkilöä tai aihetta on mistä joku toinen ei olisi kiinnostunut. Puuttuuko joku henkilö, kirja, elokuva tai mikä tahansa mielestäsi tärkeä? Sinulla on mahdollisuus lisätä puuttuva pala palapeliin.

Huomaathan kuitenkin, että kaikki aineisto, mitä lisäät tänne, on kaikille vapaata: vapaasti käytettävissä ilman lupaasi.

Wikisitaattien kokoelmat ja sitaatit pyrkivät noudattamaan Suomen lainsäädäntöä. Tänne tuodun materiaalin tulee täyttää jokin seuraavista ehdoista.

  • Tekijänoikeudet ovat rauenneet.
  • Tekijä on antanut luvat kaikenlaiseen (myös kaupalliseeen) käyttöön.
  • Tekijä on julkaissut tekstin GFDL-lisenssillä.
On erittäin tärkeää, ettet kopioi näille sivuille tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia!